Toegang activiteiten met de CoronaCheck-app

Wil je een activiteit in Cultuurhuis Almere Buiten bijwonen? Je bent van harte welkom! Je hebt hiervoor een coronatoegangsbewijs nodig. Het coronatoegangsbewijs is niet nodig voor bezoekers van 12 jaar en jonger.

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck app kun je het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toon je bij de ingang op je telefoon op papier.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Je coronatoegangsbewijs kun je in de app vervolgens op 3 manieren verkrijgen:

  • Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kun je met CoronaCheck van je vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat je volledig gevaccineerd bent. Log in met je DigiD. Als je bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden je vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kun je jouw w vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website www.coronacheck.nl lees je precies hoe dit gaat.
  • Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) je hebt via www.testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via jouw testlocatie ontvangt je een ophaalcode die je in de CoronaCheck-app of via www.coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: je kunt je afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
  • Door een herstelbewijs: heb je corona gehad en kun jedat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kun je een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als je met jouw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.
Identiteitsbewijs

Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze medewerker kan bij de ingang de gegevens van je legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heb je geen smartphone?

Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl

Vragen?

Heb je nog vragen omtrent je coronatoegangsbewijs? Kijk dan op www.testenvoortoegang.org of op www.coronacheck.nl hier vindt je antwoord op hoe de CoronaCheck-app werkt en ook de Veelgestelde vragen.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met:

  • Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
  • Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur