Almere Speelt 29 juni 2024

Muziek, theater, kunst, dans, of gewoon voor de gezelligheid: op Almere Speelt, speelt voor elk wat wils. Gratis, voor iedereen die er zin in heeft.  Waai lekker langs op Almere Speelt.

Almere Speelt 29 juni 2024

Almere speelt!

Een nieuw strandfestival op het Almeerderstrand!

Laat je omverblazen door jazz of klassiek, eet een lokale specialiteit en waag een dansje. Wandel van kindertheater naar spoken word, neem een duik, maak nieuwe vrienden. 

Muziek, theater, kunst, dans, op gewoon voor de gezelligheid: op Almere Speelt, speelt voor elk wat wils. Gratis, voor iedereen die er zin in heeft. 

Waai lekker langs op Almere Speelt.

Festival Almere Speelt

Eind juni staat alweer het volgende evenement op de agenda. Op zaterdag 29 juni tussen 11 en 20 u is het Almeerderstrand het podium van de eerste editie van Almere Speelt. Rondom StrandLAB bieden Almeerse en Flevolandse podiumorganisaties een gevarieerd programma met muziek, theater, dans en performances voor jong en oud. De entree is gratis. Optredens van Black Pencil, BonteHond, FlevoEnsemble, Lilian Vieira, PLAN D-, Gouden Haas en vele anderen. Van professionele podiumkunstenaars tot jong talent, van klassieke muziek tot Brassband. Na afloop van het programma is de Silent Disco vanaf 20 u geopend voor publiek.

Restaurant PoortDok en diverse foodtrucks staan garant voor een hapje en een drankje.

De pilot editie van dit beoogde jaarlijkse festival Almere Speelt wordt georganiseerd door de diverse culturele instellingen in Almere, verenigd in Directie Overleg Culturele Instellingen Almere (DOCA). Voor meer informatie zie https://www.almerespeelt.nl/

Het Cultuurhuis presenteert Swing into Jazz met het Cultuurhuis!

Elke derde vrijdagavond van de maand verandert het Cultuurhuis in een bruisende jazzhotspot. Tijdens deze avonden worden bezoekers getrakteerd op een uniek jazzconcert, gevolgd door een energieke jazz jamsessie. Speciaal tijdens ‘Almere Speelt’ brengen we onze succesvolle maandelijkse “Jazz op de Vrijdag” sessies naar buiten!

Jazzvocalisten en muzikanten worden begeleid door de sessieband, bestaande uit een pianist, drummer en contrabassist. Deze muzikale sessies brengen jazzmusici samen, waarbij gastvocalisten en instrumentalisten spontaan met de sessieband samenspelen. Het is een prachtige gelegenheid om te genieten van de improvisatie en expressie die de jazzmuziek zo uniek maakt.

Tijdens deze sessies kunt u luisteren naar musici en vocalisten die hun sporen ruim hebben verdiend in de Nederlandse jazzscene en vaste deelnemers zijn van de jazzavonden in het Cultuurhuis. De avonden worden op deskundige en plezierige wijze geleid en gepresenteerd door de vaste host van de jazzavonden in het Cultuurhuis.

Kom en beleef swingende jazz en muzikale magie met “Swing into Jazz” bij het Cultuurhuis!
Adres

Je kan Almere Speelt op 29 juni vinden op het Almeerderstrand:

IJmeerdijk 1, Almere,

Het festival is gratis toegankelijk: je hoeft dus geen kaartje te kopen!

Het Almeerderstrand is goed bereikbaar: er is ruime (gratis) parkeergelegenheid, of kom met de fiets of het openbaar vervoer.

Datum en tijd

Zaterdag 29 juni 2024
van 11.00 uur tot 23.00 uur. 

Kosten

Gratis entree