Art & Improvisation 2 april 2022

In het Cultuurhuis laat Christian Doepke diapresentaties van zijn Artwork op een groot scherm zien en gelijktijdig improvisaties op de piano horen, afgewisseld met zijn eigen composities.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Art & Improvisation 2 april 2022

Art & Improvisation

In het Cultuurhuis laat Christian Doepke diapresentaties van zijn Artwork op een groot scherm zien en gelijktijdig improvisaties op de piano horen, afgewisseld met zijn eigen composities. Het is de bedoeling dat toeschouwers in deze hectische tijden lekker achterover kunnen zitten en relaxen. Tegenwoordig zijn alle (bioscoop-) films, video’s en commercials op tv hectisch en snel gesneden. De wens is dan ook om mensen in een ontspannen en inspirerende gemoedstoestand te brengen, zodat deze door kan werken in hun dagelijks leven. 

Aldus Christian:

Tekenen geeft mij rust en heeft een heilzame, therapeutische werking op mij. Deze eigen ervaring van rust en ontspanning wil ik graag doorgeven aan mijn publiek. In mijn improvisaties en eigen composities zal ik de sfeer van de ruimte en de energie van het publiek gebruiken om een geheel te creëren, waardoor kunst en muziek  samensmelten. Maar misschien kijkt de een ook meer naar mijn tekenwerk en luistert de ander meer naar mijn muziek of droomt weg. Iedereen heeft z’n eigen beleving. Het publiek zal in ieder geval ruimschoots de tijd krijgen om de beelden te verwerken. Het hele concept ligt precies tussen een galeriebezoek en een concert in.

Over Christian Doepke:

Pianist, componist en beeldend kunstenaar Christian Doepke is geboren in München en woont en werkt sinds 2006 in Amsterdam. In de afgelopen 20 jaren werkte hij als pianist en toetsenist in jazz, fusion en latin ensembles. Naast veel live optredens, studio opnames en werk in tv- en theatershows zijn er ook drie cd’s onder zijn eigen naam verschenen. Zijn nieuwste cd ‘Patience’ featuring Bob Sheppard (Zennez Records) werd zeer positief ontvangen. 

“Zijn composities verbinden lyrische, impressionistische klanken met jazz-elementen en creëren een homogene en eigen stijl, die de Europese en Amerikaanse muziekcultuur laten versmelten”.

www.christiandoepke.com

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
(ingang naast de bibliotheek, 3e etage)
Baltimoreplein 112
1334 KA Almere Buiten

Datum en tijd

Zaterdag 2 april 2022
19.30 – 21.00 uur

Kosten

€ 17,50 via Eventbrite
incl. evening tea/coffee arrangement

Ticket bestellen

Bestel je tickets via Eventbrite:

Website

www.christiandoepke.com/art-improvisations

Programma

19.30 uur inloop + evening thea/coffee arrangement
20.00 uur voorstelling
21.00 uur einde

Inclusief evening thea/coffee arrangement.