Boris Oostendorp Quartet12 oktober 2024

Het concert is verplaatst van 6 juli naar 12 oktober.

Boris Oostendorp Quartet12 oktober 2024

Het Boris Oostendorp quartet

Het Boris Oostendorp quartet speelt muziek van de Amerikaanse gitarist en jazzlegende Wes Montgomery. Het kwartet bestaat uit Davor Stehlik (gitaar), Stan Verstegen (piano), Boris Oostendorp (contrabas) en Tim Hennekes (drums).

Boris Oostendorp is al vele jaren actief als jazzbassist en speelde met Ack van Rooyen, Philip Harper, Joe Cohn, Martijn van Iterson, Dominik Wania, Willie Jones III en vele anderen. Hij speelde op het North Sea Jazz festival, Pure Jazz festival Den Haag, en het festival The Hague Jazz. Tournees maakte hij naar Denemarken en Polen. Daarnaast is Boris jarenlang actief geweest als klassiek bassist, en werkte veelvuldig met toonaangevende orkesten en ensembles. En last but not least; hij woont in Almere!

De Servische gitarist Davor Stehlik woont sinds 2017 in Amsterdam en studeerde af aan het conservatorium aldaar. Hij speelde op de belangrijkste podia in Nederland en bracht in 2022 zijn debuut album “Introducing” uit. Dit album kon rekenen op lovende kritieken. Regelmatig treedt hij op bij de belangrijke jazzfestivals in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij in vele succesvolle bands zoals het Lucas Santana Quintet, De Roaring Cats, en is hij een veel gevraagd sideman.

De getalenteerde jonge pianist Stan Verstegen is al sinds jonge leeftijd actief als muzikant, studeerde aan het conservatorium van Utrecht waar hij kon rekenen op lovende woorden van de gevestigde musici die lesgeven aan het instituut.

Drummer Tim Hennekes is een van de meest gevraagde jonge jazzdrummers van Nederland en heeft ondanks zijn jonge leeftijd een indrukwekkende staat van dienst. Hij speelde o.a. met het Jazzorchestra van het Concertgebouw, het Peter Beets Trio, en vele andere topmusici uit binnen en buitenland. Tim trad op op podia van het BIMhuis, North Sea Jazz Festival, TivoliVredenburg, Lantaren Venster, Canal Festival, Transition Festival en in het buitenland. Hij ontving de prijs “Sena Performance Gouden Slifje” en de “Keep an Eye Outstanding Talent Award”.

ADRES 

Cultuurhuis Almere Buiten 

Locatie:
CULTUURDOME
Middachtenlaan 21, 
6e etage 
1333 XS Almere Buiten

Let op! Betaald parkeren.

DATUM EN TIJD

Zaterdag 12 oktober 2024
19.30 uur – inloop
20.00 uur – aanvang concert

KOSTEN

€ 12,50