"Broos" Jazz & Poetry 3 juni 2023

Met het programma “Broos” brengen saxofonist Anne Zwaga en pianist Cajan Witmer een unieke voorstelling. Met eigen teksten, muziek en zang.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

“Broos” Jazz & Poetry 3 juni 2023

Broos


Jazz & Poetry
 

Met het programma “Broos” brengen saxofonist Anne Zwaga en pianist Cajan Witmer een unieke voorstelling met uitsluitend eigen muziek en teksten. Cajan en Anne vinden elkaar in lyrische melodieën waarin de saxofoon en de piano met elkaar lijken te versmelten.Tekst brengt de luisteraar in de sfeer van de muziek en vice versa. Er is ruimte om te fantaseren, dóór te denken en om te lachen. Zang komt als element van verrassing en brengt je nog dichter bij de muziek. Een luisteraar schreef over de voorstelling: “…….alsof er een gedichtje in je hart kruipt.” 

Cajan Witmer, pianist
Soepel glijden zijn vingers over het klavier en halen het beste uit alle toetsen van zijn piano. Cajan staat bekend om zijn fijnzinnige touch. Hij koppelt een fantastische speeltechniek aan een maximale muzikale expressie. Hij studeerde in 1989 af aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De afgelopen 25 jaar speelde Cajan op diverse podia in binnen- en buitenland.
Cajan Witmer is zowel actief als solo artiest als met zijn trio, het Witmer Trio. Daarnaast speelde en speelt hij met diverse bands en artiesten. Een greep: zanger Ingram Washington (USA, jazz) , de saxofonisten Hans Dulfer, Wouter Kiers en Rinus Groeneveld, zangeres Lilian Vieira (Brazilië) en Lils Mackintosh , salsaformatie Rumbatá van Jaime Rodriquez (Colombia) en ga zo maar door.

Anne Zwaga, saxofonist
Anne Zwaga, creatief brein achter Blau Hynder, gepassioneerd theatermaker, muzikant en acteur. Met Blau Hynder timmert hij al heel wat jaartjes aan de culturele weg. Zijn vuur ontsteekt als hij verschillende kunstdisciplines in het theater bij elkaar weet te brengen. De wortels van Anne liggen in de jazz- en popmuziek. Hij heeft zich in de loop van de tijd verbreed binnen de lichte muziek en een voor hem nieuwe muzikale taal ontwikkeld door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten en elektronische apparatuur.
Anne Zwaga is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium.

.

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zaterdag 3 juni 2023
19.30 inloop
20.00 aanvang voorstelling

Kosten

€ 12,50 – online

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.