"Cultuur café live!" ft. Grace Tjon A Fat 16 juni 2024

Singer songwriter Grace Tjon A Fat treedt op met eigen werk. Zij wordt muzikaal begeleid door haar band.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

“Cultuur café live!” ft. Grace Tjon A Fat 16 juni 2024

“Cultuur café Live!” ft. Grace Tjon A Fat

Cultuurcafé Live! is een maandelijkse programma.
Met Cultuurcafé live! bieden we een podium aan lokale bands en artiesten. Kom gezellig langs!

Singer Songwriter Grace Tjon A Fat treedt op met eigen werk. Zij wordt begeleid door haar band.

GRACE TJON A FAT

Als dochter van een componist en bassist groeide zij op in Paramaribo, Suriname.

“Er was altijd muziek om me heen, iedereen kon zingen en dansen. Het was heel gewoon. Ik leerde mezelf piano en gitaar spelen, zo ging dat”

Als tiener, die inmiddels in Nederland woonde, schreef zij haar eerste lied. De invloeden van haar muziekhelden Alanis Morissette, Fletcher, Billie Eilish, Tori Amos, Skunk Anansie, Beth Heart, P!nk, Diane Warren, Linda Perry maar ook Hans Zimmer zijn soms hoorbaar in haar werk. Ook de Surinaamse multiculturele achtergrond is voelbaar in het ritme en de ambiance van haar muziek.

Als negentien jarige verhuisde ze vanuit Zeeland naar Rotterdam om haar muzikale droom waar te maken. Met inmiddels veertig nummers op zak en een band samengesteld uit studenten van het conservatorium in Rotterdam, stond zij op de grotere festivals die ons land kent; Dunya Festival, Pasar Malam, Bevrijdingsfestival, Beach Pop en Wantijpop.

Ze werkte samen met bekende producers en platenlabels in Nederland en Duitsland. Grace was in die periode tevens muziekschrijver voor Sony-BMG.

“Ik probeer vaak een specifiek gevoel vast te leggen in woorden, ritme en melodie. Het is fascinerend hoe een lied je terug kan brengen naar een bepaald moment in je leven en je dit moment in alle details opnieuw kan ervaren. Hoe mooi is dat…de kracht van muziek”

Hoewel zij in elke genre haar schrijfkunsten kwijt kan, variëren haar eigen nummers tussen gevoelige rock ballads tot meer up tempo pop rock met een rauw randje. De rode draad is de bijzondere Story Telling die het publiek op reis neemt door haar ervaringen in het leven.

Grace woont sinds 2019 in Flevoland, waar zij in zowel Almere als in Lelystad muziek jams leidt. Haar portfolio bestaat inmiddels uit meer dan 70 nummers, waar zij de komende tijd een selectie van zal opnemen en uitbrengen.

Grace treedt op met haar band; Marcia de Lioncourt (zang), Sonja Steman (zang) Brian Scott (Bas), Don Bandstra (Gitaar), Neave Postma (Drums), Danny Cia (Gitaar)

“nergens anders heb ik mij muzikaal zo thuis gevoeld als in Flevoland, de muzikanten hier zijn mijn familie”


Adres

Cultuurhuis Almere Buiten

Locatie:
CULTUURDOME
Middachtenlaan 21, 
6e etage 
1333 XS Almere Buiten

Let op! Betaald parkeren.

Datum en tijd

Zondag 16 juni 2024

14.00 aanvang
17.00 einde

Kosten

Gratis entree