DUO voorstelling 7 oktober 2023

Marjolein Pieks en Eljakim van de Sande zijn beide afkomstig uit verschillende delen van Nederland: Marjolein Pieks komt uit het Zuiden en Eljakim van de Sande uit het Noorden. In Almere komen ze samen om hun eigen unieke verhalen te vertellen.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

DUO voorstelling 7 oktober 2023

DUOVOORSTELLING

Marjolein Pieks en Eljakim van de Sande zijn beide afkomstig uit verschillende delen van Nederland: Marjolein Pieks komt uit het Zuiden en Eljakim van de Sande uit het Noorden. In Almere komen ze samen om hun eigen unieke verhalen te vertellen. Met DUO voorstelling laten we graag nieuwe producties zien aan het publiek.

Maak kennis met twee getalenteerde artiesten uit verschillende delen van Nederland en geniet van hun unieke perspectieven op het leven.

MARJOLEIN PIEKS

“Weet het maar niet. Put uit het onbekende en wees stil met alles dat je in je hebt: je aanwezigheid. Niets meer en niets minder”

Marjolein Pieks, dichteres en zangeres gaat de theaters in zonder script of programma of idee.

Vanuit het niet weten wordt haar adem zang, haar woorden een gedicht , haar gebaren een dans. “De mens is een niet wetend wezen. Dat te accepteren is bijna onmenselijk maar niet onmogelijk”

Marjolein Pieks maakt geen theater maar geeft ruimte aan het theatrale. Vanuit de improvisatie zingt, dicht en acteert ze geënt op actuele thema’s en op haar persoonlijke ervaringen. Theater wordt op deze manier een manier om op een dieper niveau contact te maken met het leven en met het aanwezige publiek.

Verbindend , poëtisch, verstild en ontroerend, soms prikkelend gebruikt Pieks het podium als plek om te spelen en het gewoon ook maar niet te weten allemaal.

VOORSTELLING “KOSTGANGER”

Eljakim van de Sande woont in het noorden van Nederland. Op negenjarige leeftijd begon hij met het bespelen van de gitaar. Sinds 2016 componeert en schrijft Eljakim muziek onder de naam van Celsus. Ook componeer hij muziek voor andere muzikanten en projecten. In 2018 kwam zijn eerste studio-album “SWAY” uit.

“Het delen van muziek maakt het leven mooier en zorgt voor verbinding tussen mensen. Dus laat jouw muziek de wereld veroveren en inspireer anderen om hetzelfde te doen. Want zoals Plato ooit zei: “Muziek geeft een ziel aan het universum, vleugels aan de geest, troost aan de droefheid en leven aan alles.”

Eljakim neemt zijn muzikale talent nu mee naar de theaters met zijn bijzondere voorstelling “Kostganger”. Dit meeslepende verhaal vertelt over een jongen die opgroeit in een klein dorp en probeert te ontsnappen aan zijn beklemmende omgeving. Via de ogen van zijn beste vriend krijgen we een unieke kijk op het verhaal en vragen we ons af wat er met hem gebeurd is na al die jaren. Het is een indrukwekkend verhaal over vriendschap en afscheid, waarin heden en verleden samenkomen op een prachtige manier. Met zijn muziek weet Eljakim de voorstelling nog meer kracht te geven en weet het publiek te raken in het hart. De voorstelling “Kostganger” laat zien dat muziek en theater hand in hand gaan en dat dit ons kan aansporen om onze dromen na te jagen en ons eigen pad te vinden in het leven.

.

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zaterdag 7 oktober 2023

19.30 inloop
20.00 voorstelling Marjolein Pieks
20.45 pauze
21.15 voorstelling Kostganger
22.00 einde

Kosten

€ 9,50 – online

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

ACTIE !!!

Laten we ervoor zorgen dat Marjolein en Eljakim een enthousiast publiek uit Almere verwelkomen in een goed gevulde zaal.

En het beste nieuws is: als je een kaartje koopt, mag je gratis iemand meenemen! Mis deze kans niet en reserveer nu je plaats!