Expositie Cr'OUDTot 23 november 2022

Tot 23 november. De kunstenaars van Cr'OUD laten met een etalage expositie hun werk zien. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van textiel, plastic, metaal, hout en voorwerpen die ‘gevonden’ worden bij kringloopwinkels,

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Expositie Cr’OUDTot 23 november 2022

Expositie Cr’OUD

Eind augustus 2014 startte onder de naam Pop Oud Store een ‘community art project’ voor en door Almeerders die de plus leeftijd hadden bereikt. Dit initiatief werd genomen door de gemeente Almere, De Schoor en Lang Leve de Kunst en werd begeleid door socioloog en kunstenaar Isa Tenhaeff.

Een twintigtal Almeerders kreeg les in tekenen, schilderen, fotograferen, schrijven, dichten, werken met klei, hout, textiel, steen en mixed media. De werkstukken werden getoond in een expositie aan de Wisselweg op 7 januari 2015 waarmee het project werd afgesloten.

Een aantal deelnemers besloot om door te gaan met het gezamenlijk creatief werken en één onzer is het gelukt om een nieuwe plek te vinden in een lokaal van het Huis van de Waterwijk aan het Slufterplantsoen. Onder de naam Cr’Oud (= Creatief Oud) komt een aantal van de oorspronkelijke deelnemers aan de Pop Oud Store nog steeds wekelijks bij elkaar en vanaf eind april 2015 wordt er gewerkt met papier maché, er wordt geschilderd en met allerlei materialen gewerkt. Zo wordt er o.a. gebruik gemaakt van textiel, plastic, metaal, hout en voorwerpen die ‘gevonden’ worden bij kringloopwinkels, waaronder natuurlijk die van RataPlan bij Haven en die op de Markerkant.

Bij Rataplan Haven hebben we een workshop gegeven met gebruikmaking van kringloopmateriaal en de maand oktober van dit jaar is er een expositie bij de RataPlan vestiging op de Markerkant in Almere.

Het is nu onze (Erik van der Eems, Magda Goos, Agnite Lit, Anna Marijke Pijper en Willemijn Rebel) grote wens om hetgeen we hebben gemaakt ten toon te stellen in het Cultuurhuis.

Inspiratie halen o.a. uit museumbezoek om voorbij onze eigen creatieve grenzen te kijken. We leren van elkaar om verschillende materialen en kunstvormen in te zetten.

Adres

Baltimoreplein 106
1334 KA Almere

Datum en tijd

Etalage Cultuurhuis café:
Van woensdag 2 november 2022 tot 23 november

Binnen te bezichtigen van dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 14.30 uur.