Grand Café Matinee 19 november 2023

Deze maand staat Grand Café Matinee weer op de agenda. We hebben weer een fantastische programmering !

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Grand Café Matinee 19 november 2023

Grand Café Matinee

Met Grand Café Matinee op de zondagmiddag brengen we een paar uurtjes gezelligheid. De ingrediënten zijn een voorstelling of een muzikaal optreden en aansluitend lekker dansen op bekende liedjes van toen en nu. Bij binnenkomst trakteren we op een welkomstdrankje!

Quinteto Pa’Gozar

‘Quinteto Pa’ Gozar’ is in 2017 opgericht door Sjors Frielink en Astrid Pulles, met als doelterug te keren naar de essentie van de muziek. Kleinschalig, akoestisch, puur, emotioneel enswingend. Het repertoire bestaat uit een jazzy mix van salsa, son, Venezolaanse joropo,Colombiaanse cumbia en Brazilaanse klassiekers. Denk aan Jobim, Joao Gilberto , RubénBlades, maar ook Lilia Vera en Joe Sample.Pa’Gozar staat voor ‘Genieten’. En dat is precies wat deze Almeerse band wil brengen.

Line up:
Zang en handpercussie Astrid Pulles
Contrabas Sjors Frielink
Gitaar Wim Klerkx
Percussie Jochen Hachenei
Saxofoon Jacco Reijnhoudt

Astrid Pulles zong als professional, onder haar artiestennaam ‘La Holandesa’ in diverseinternationale salsa en Latin Jazz bands in Zuid Amerika en Europa (o.a. Gerardo Rosales,Samba Salad, Close Act). Ze heeft gereisd in Cuba, Dominicaanse Republiek en Venezuela omzich de son, salsa en het Venezolaanse genre eigen te maken. Met Gerardo Rosales heeft zeverschillende cd’s opgenomen en op gerenommeerde festivals gespeeld zoals o.a. het NorthSea Jazz, Hoogstraaten en Toros y Salsa in Dax.


Wim Klerkx studeerde klassiek gitaar en compositie aan het conservatorium van Maastricht.Hij verzorgt concerten als solist en als begeleider, deed studiowerk, componeerde enarrangeerde, maar heeft zich ook toegelegd op jazz en de rijkdom van de Braziliaansemuziek.


Sjors Frielink was oprichter en basgitarist van de Amsterdamse salsaband ‘Sofrito na’ mas’en is nu overgestapt op contrabas. Hij is onder meer opgeleid door Leslie Lopez (Cubop CityBigband, New Cool Collective).


Jacco Reijnhoudt heeft als saxofonist workshops gevolgd op o.a. het conservatorium vanAmsterdam en veel masterclasses gevolgd bij verschillende bekende Amerikaansetopsaxofonisten zoals Chris Potter en Branford Marsalis. Hij heeft o.a. optredens gedaan mettrompettist Eric Vloeimans en toetsenist/componist Martin Fondse. Daarnaast in hetbuitenland getourd, meerdere keren live tijdens radio-uitzendingen gespeeld en studiowerkgedaan.


Jochen Hachgenei, geboren in München, kwam in 1989 naar Nederland om Latijns-Amerikaanse percussie te studeren aan de conservatoria in Hilversum en Rotterdam. Alsuitvoerend muzikant heeft Jochen in diverse Latijns-Amerikaanse (salsa)bands gespeeld,zoals ChaCharanga, Salsa de Amsterdam, Jazmín y las Siete Potencias, Grupo Támicos en SonAsí. Daarnaast leidde hij van 2009 tot 2018 zijn eigen project: Latin Adventure. Momenteelspeelt hij in de traditioneel Cubaanse Tipica Trova, het Nederlandstalige trio Café Wehmuten met Salsaband Groovando. Sinds enkele jaren geeft Jochen ook ‘s zomers intensieve ensuccesvolle percussie-workshops van een week in Noord-Frankrijk.

Round & Around Vinyl 

Antoine van Round & Around Vinyl draait niet zomaar de leukste platen, hij brengt de sixties tot leven met zijn muziekkeuze! Dus haal je dansschoenen maar tevoorschijn en bereid je voor op een swingend feestje. Of je nu lekker wilt meezingen of jezelf wilt verliezen in het ritme, Antoine zorgt ervoor dat je helemaal in de sfeer komt. Dus kom maar op met dat dansje en geniet van een onvergetelijke middag!

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
-ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zondag 19 november 2023

14.00 uur – zaal open
14.30 uur – aanvang
17.00 uur – einde

Kosten voor bezoekers

€ 7,50 via Eventbrite

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

Ticketverkoop volgt.

Website

www.cultuurhuisalmerebuiten.nl