Jazz op de donderdag 15 februari 2024

Maandelijks organiseren we een jazzconcert én een sessie op de donderdagavond. We hebben jazzvocaliste Leah kline uitgenodigd voor het concert!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Jazz op de donderdag 15 februari 2024

Jazz op de donderdag

Eén keer per maand organiseren we een jazzconcert met een aansluitend jamsessie op de donderdagavond. Dubbel jazzplezier dus!

De sessieband:
Cajan Witmer – piano
Lucas Surringer – contrabas
Dimitrios Kosmidis – drums

Mini -concert: jazzvocalist Leah Kline

LEAH KLINE

De Amerikaanse Leah Kline is een ervaren artieste.  Op elk gebied van entertainment heeft ze haar sporen verdiend; zang, dans ,theater en cabaret.  Met het grootste gemak treedt ze op voor een zaal van 2000 of 30 mensen.  Léah heeft gespeeld voor publiek in Europa, Azië, Canada en de Verenigde Staten.  Léah Kline wordt geprezen om haar persoonlijke benadering en eigen interpretaties van de songs. Mede door haar multitalent staan de nummers die ze zingt niet op zich zelf. Ze presenteert zichzelf met veel gevoel voor het publiek en emoties. Ze wisselt elke nummer af met vrolijke anekdotes of ontroerde gedichten (soms in het Nederlands!) De Nederlandse pers heeft inmiddels Ms. Kline‘s zangtalent ontdekt en is enthousiast over haar podium ervaring:

‘Ze heeft een sprankelende, kristalheldere jazz-stem met een uitstekende timing… Er zit een Liza Minnelli in haar’ ’- De Telegraaf

‘….het speelterrein voor Léah is breed.  Het zangplezier straalt er van af. In deze tijd een aangename verrassing, een verademing’ – KRO Studio Gids

                                     
‘Ik heb zelden iemand meegemaakt die zich zozeer thuisvoelde op het podium’ – Webzine MusicABC

BIOGRAFIE

Léah Kline werd geboren in Japan, startte een dans-, theater- en zangcarrière in de Verenigde Staten, reisde de wereld rond en ‘landde’ uiteindelijk in Amsterdam. ‘In 2000  ben ik in Amsterdam terechtgekomen, op zoek naar een nieuwe creatieve uitdaging’, zegt Léah.

In Nederland vond ze werk in musicalproducties, onder meer van Joop van den Ende. In de zelfde tijd begon ze jam sessies te zoeken. Kort daarna heeft ze theater tournees gemaakt door Nederland met haar eigen show “Leah Kline in Concert”. De tekst en verhaallijn liet ze vertalen en spraak het publiek aan in het Nederlands. Hier bracht ze haar debut cd Playground uit: een verzameling van de shows die ze in Los Angeles, Asia en Nederland liet zien. Met hart en ziel vertolkt Léah niet alleen het ‘American Songbook’ maar ook haar eigen songs en teksten. 

Zij zingt, swingt, zwoelt, scheurt, spreekt & beweegt! Het is opvallend – en een bijzonder compliment – dat ze in het land van de jazz, Amerika, in The Jazz Singers- the Ultimate Guide by LA jazz criticus Scott Yanow, voorkomt als één van de ‘Top jazzvocalisten ooit’. 

Léah Kline heeft duidelijk haar eigen stijl en toon, waarvan de albums ‘Playground’ ‘JuzzFlirtin’ en ‘This Precious Life’ en meeste recente ‘Triple Treat’ het bewijs leveren. De recensies van deze albums waren lovend. De vruchten van haar veelzijdigheid zijn te beluisteren op haar cds.  Zij treed op met haar eigen kwartet, maar is ook een veel gevraagde gast zangeres in talloze ander bezettingen.

WEBSITE LEAH KLINE

De sessie is niet alleen voor muzikanten, ook luisteraars zijn van harte welkom.

Dus breng je eigen instrument mee of kom zingen en neem bladmuziek/akkoordenschema’s van de songs mee die je graag zou willen laten horen (in 3-voud).

Kom gezellig muziek maken of kom gewoon lekker luisteren!

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
-ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Donderdag 15 februari 2024
19.30 uur concert
20.30 uur jamsessie

Kosten

Gratis entree