Jazz op de donderdag 19 oktober 2023

Maandelijks organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Wie we deze keer uitnodigen voor het concert wordt nog bekend gemaakt.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Jazz op de donderdag 19 oktober 2023

Jazz op de donderdag

Eén keer per maand organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Dubbel jazzplezier dus! Voor het korte concert nodigen we steeds een vocalist of instrumentalist uit.

Muzikale begeleiding:

Tico Pierhagen – piano
Thomas Winther Anderson – bas
Dimitrios Kosmidis – drums

Mini -concert: Martijn Luttmer

Over Martijn

Jazz harmonicaspeler Martijn Luttmer (1971) begon rond zijn negende met mondharmonica spelen. Hij leerde het principe van de “chromatische” mondharmonica door de LP’s mee te spelen van Toots Thielemans. Inmiddels heeft Martijn drie cd’s uitgebracht waarvan de laatste twee werden gearrangeerd door Henk Meutgeert (Jazz Orchestra of the Concertgebouw). De afgelopen jaren heeft Martijn een onnoemelijk aantal gastoptredens verzorgd bij verschillende artiesten, groepen en orkesten. Zo werkte hij met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en met het Metropole Orkest, met Madeline Bell, Frits Landesbergen, José Koning en Denise Jannah, Thijs van Leer en Hans Dulfer en met artiesten als René Froger, Ben Cramer en Shirma Rouse. Martijn was zelfs te zien met Laura Fygi in de befaamde JZ Jazzclub in Shanghai – China.
Sinds 2020 is Martijn ook in den lande te zien zijn met zijn collectief Tootsuite.

De jamsessie is niet alleen voor muzikanten, ook luisteraars zijn van harte welkom.

Dus breng je eigen instrument mee of kom zingen en neem bladmuziek/akkoordenschema’s van de songs mee die je graag zou willen laten horen (in 3-voud).

Kom gezellig jammen of kom gewoon lekker luisteren!

Adres

Cultuurhuis Café
Baltimoreplein 106 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Donderdag 19 oktober 2023
19.30 uur concert
20.30 uur jamsessie

Kosten

Gratis entree