Jazz op de donderdag 21 september 2023

Maandelijks organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Het mini concert wordt gegeven door niemand minder dan jazz vocalist Henk Kraaijeveld.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Jazz op de donderdag 21 september 2023

Jazz op de donderdag feat. Henk Kraaijeveld

LET OP! Voor deze editie gaan we naar de bovenzaal:

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112 
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Eén keer per maand organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Dubbel jazzplezier dus! Voor het korte concert nodigen we steeds een vocalist of instrumentalist uit.

De sessieband:

Leo Bouwmeester – piano
Rico de Jeer – bas
Dimitrios Kosmidis -drums

Mini -concert:

Henk Kraaijeveld

In het land van de Nederlandse jazzvocalisten neemt Henk Kraaijeveld een unieke plek in ergens tussen het bekende en het onbekende. Hij is een van de weinige mannelijke vocalisten die het muzikale avontuur opzoeken en meeslepende muziek samenbrengen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. De prijswinnende zanger ontwapent zijn publiek met zijn warme stem en ontspannen lichtvoetigheid op het podium. Kraaijeveld scoorde in 2018 hoog met zijn debuutalbum Passengers en oogstte internationale lof voor zijn recent verschenen album Patches of Sky. Met zijn quintet speelde hij naast de bekende Nederlandse jazzpodia o.a. in Indonesië, Taiwan, Maleisië en Zuid-Korea.

“Henk Kraaijeveld wordt vergeleken met jazzzangers Mark Murphy en Kurt Elling. Zijn nieuwe album PATCHES OF SKY bevestigt dat hij in dezelfde klasse zit als die twee, maar hij heeft ook bewezen dat hij los daarvan een volwaardige zanger is.” Tim Larsen, Jazzviews

De jamsessie is niet alleen voor muzikanten, ook luisteraars zijn van harte welkom.

Dus breng je eigen instrument mee of kom zingen en neem bladmuziek/akkoordenschema’s van de songs mee die je graag zou willen laten horen (in 3-voud).

Kom gezellig jammen of kom gewoon lekker luisteren!

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112 
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Donderdag 21 september 2023
19.30 uur concert
20.30 uur jamsessie

Kosten

Gratis entree