Jazz op de donderdag feat. CKV Swingband 16 maart 2023

Maandelijks organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Jazz op de donderdag feat. CKV Swingband 16 maart 2023

Jazz op de donderdag feat. CKV Swingband

Het Cultuurhuis Almere Buiten heeft iets nieuws: Eén keer per maand organiseren we een jazzconcert én een jamsessie op de donderdagavond. Dubbel jazzplezier dus! Voor het korte concert nodigen we steeds een vocalist of instrumentalist uit. Deze maand is dat de CKV Swingband uit Almere.

De sessieband voor deze jazz op donderdag bestaat uit:
Dimitrios Kosmidis (drums)
Kees Post (piano)
Lucas Suringar (contrabas)

Mini concert: CKV Swingband

De Swingband van het CKV is met zijn 30 jarig bestaan ondertussen een begrip aan het worden. Deze swingende band heeft een strakke ritmesectie met een flinke hoeveelheid blazers, zoals saxofoons, klarinetten, fluit en trombones. Dit maakt het een echte Swingband, zoals de naam al doet vermoeden.

De band bestaat uit 15 amateurmusici met als dirigent Wim Kegel. Onder zijn bezielende leiding speelt de band een heel gevarieerd repertoire, maar wel altijd met een jazzy inslag. Op het repertoire staan stukken uit The Great American Songbook, maar ook verschillende arrangementen voor Big Band van artiesten als Van Morrison, Sting, Stevie Wonder en Norah Jones. Titels uit ons repertoire zijn bijvoorbeeld Moondance, Just the way you are, Killer Joe, Watermelon man en nog veel meer.

Voor de ware de bigbandliefhebber is het een genot om naar de Swingband te luisteren. Maar door het brede repertoire vindt jong en oud elkaar in de levendige en gevarieerde muziek van deze op en top Almeerse band!

LET OP!
Voor deze avond gaan we naar een andere ruimte van het Cultuurhuis. Als je voor het café staat loop je links de hoek om richting de Bibliotheek.

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere 
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 

De jamsessie is niet alleen voor muzikanten, ook luisteraars zijn van harte welkom.

Dus breng je eigen instrument mee of kom zingen (microfoon aanwezig) en neem bladmuziek/akkoordenschema’s van de songs mee die je graag zou willen laten horen (in 3-voud).

Kom gezellig jammen of kom gewoon lekker luisteren!

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere 
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 

Datum en tijd

16 maart 2023
19.30 uur concert
20.15 uur jamsessie

Kosten

Gratis entree