Thaïsa Olivia Quartet 12 mei 2023

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde jazz-zangeres en liedjesschrijfster, met een warm, eigen geluid en een bijzondere presentatie. Mooie, eigentijdse composities en uiteenlopende bewerkte jazzklassiekers wisselen elkaar af.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Thaïsa Olivia Quartet 12 mei 2023

Thaïsa Olivia Quartet 12 mei 2023

Met onze ‘jazzconcert” serie bieden we maandelijks een kleurrijk scala aan jazzstijlen en cross-overs met andere muziekgenres aan. Wij nodigen zowel gevestigde namen als nieuw talent uit voor ons podium. Door het informele karakter van de optredens heerst er een laagdrempelige en intieme sfeer.

Thaïsa Olivia is een gepassioneerde jazz-zangeres en liedjesschrijfster, met een warm, eigen geluid en een bijzondere presentatie. Haar achtergrond is kleurrijk en veelzijdig, haar optredens op uiteenlopende podia door de tijd heen evenzo. Mooie, eigentijdse composities en uiteenlopende bewerkte jazzklassiekers wisselen elkaar af. Swingend, verfijnd, zinnelijk of bezinnend en altijd met bezieling en overtuiging gebracht. Haar kwartet-cd ‘Let Go’ kreeg lovende recensies in binnen- en buitenland. Op dit moment werkt zij aan een nieuw album met voornamelijk eigen werk.

Thaïsa Olivia is ook een vrouw van de wereld. Ze is geboren in Amsterdam, haar wortels liggen in zes verschillende landen en haar hart is verslingerd aan New York. Als klein meisje kwam zij er al, in de voetsporen van haar voorouders op de Holland-Amerika-lijn. Sinds haar tienerjaren reist zij zelf geregeld af naar deze stad, waar zij in 2013 op veelbelovende wijze vocaal debuteerde. Inmiddels is New York haar tweede thuis en is zij daar regelmatig op de jazzpodia te horen. De musici met wie zij werkt hebben allen hun muzikale sporen ruimschoots verdiend en niet voor niets ook een sterke band met New York. Ze hebben er lang gewoond en gewerkt of werden net als Thaïsa aangetrokken en geïnspireerd door deze adembenemende metropool, vol energie, contrasten, uitdagingen en muzikale dromen, die uitbundig of stilletjes verlaten tussen de wolkenkrabbers hangen. 

“While there are many current singers who enjoy singing tunes out of the Great American Songbook in a traditional style, others, such as the talented singer Thaïsa Olivia, prefer to move between the old and the new in their arrangements and vocal interpretations. Olivia brings her unique voice and personalized approach to jazz on her album Let Go, and the results are absolutely first rate.” – Review You, USA
“Met de heldere klank van haar stem, technische skills en vaardigheid om alle stemmingen rondom het laten gaan van geliefden te vertolken, laat Thaïsa Olivia met dit album een diepe indruk na.”– RakenDra Smit, Muziekwereld.

WWW.THAISAOLIVIA.COM

Bezetting:

Thaïsa Olivia – zang 
Christian Doepke – piano
Joris Teepe – contrabas
Owen Hart Jr. – drums

.

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten, Locatie II
Baltimoreplein 112
(ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Vrijdag 12 mei 2023
19.30 inloop
20.00 aanvang concert

Kosten

€ 12,50 – online

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.