Masterclass Denis Shapovalov (cello) 27 november 2023

Denis Shapovalov (cello) geeft een masterclass aan jong, oud, beginner, gevorderd, student of professional.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Masterclass Denis Shapovalov (cello) 27 november 2023


Denis Shapovalov (Israel/Italy)

Een masterclass is een openbare les, waarmee je als individueel musicus of als ensemble voor een stuk dat je zelf uitkiest door een aantal vakkundige docenten een stap verder wordt geholpen. Dit wordt gedaan in het Cultuurhuis Almere Buiten zaal, op 27 november 2023 vanaf 12.00 tot 18:00. Iedere musicus kan van deze gelegenheid gebruik maken: jong, oud, beginner, gevorderd, student, professional.

Het inschrijfgeld bedraagt 20 euro. De masterclass is vrij toegankelijk voor publiek.

Inschrijven kan per e-mail naar infonpka@gmail.com, geef daarbij aan welk stuk je wilt spelen.

Denis Shapovalov is een veelzijdige muzikant met een verfijnd gevoel voor verschillende muziekstijlen, van puur klassieke programma’s tot rockshows. Hij won de gouden medaille op de XI International Tsjaikovski-wedstrijd en trad op onder vooraanstaande dirigenten. Shapovalov werkt samen met ’s werelds toonaangevende orkesten en heeft een succesvolle concertcarrière zowel als solist en, de laatste 15 jaar, als dirigent. Hij voert niet alleen het hele scala van academische muziekliteratuur uit, maar werkt ook programma’s in nieuwe vorm uit, zoals het cross-overproject “Rock vs Rococo”. Tevens nam hij deel aan de concertreeks ter ere van de 75e verjaardag van Rostropovich in New York en Londen.

Denis werd in 1974 geboren in Tsjaikovski, in de Oeral en studeerde af aan het Tsjaikovski Staatsconservatorium in Moskou. Hij doceerde twaalf jaar cello aan het conservatorium van Moskou en gaf wereldwijd masterclasses. In 2014 lanceerde hij het onderwijsproject “Cello Travel International Academy”. Sinds 2022 is Denis professor aan de Perosi Academy of Music in Italië.

Leuk om te weten: In 2007 was Denis Shapovalov de eerste klassieke muzikant die een soloconcert op de Noordpool gaf.

Adres

Cultuurhuis Locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Maandag 27 november 2023
12.00 – 18.00 uur

Kosten

€ 20,00

Website

www.npka.nl