Maya Fridman & Merel Vercammen 11 november 2022

Klassiek, improvisatie, elektronica… in dit concert komt alles voorbij. Centraal staat componist Iannis Xenakis. ‘Never a dull moment’ is op dit concert helemaal van toepassing.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Maya Fridman & Merel Vercammen 11 november 2022

Maya Fridman & Merel Vercammen

Ruimtesymfoniek / Spacial Symphony

Klassiek, improvisatie, elektronica… in dit concert komt alles voorbij. Centraal staat componist Iannis Xenakis. Hij zou dit jaar honderd zijn geworden en dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Hij geldt als één van de pioniers in de twintigste eeuw en verbond zijn werk als architect met zijn composities. Zijn werk wordt wel gezien als ‘ruimtesymfoniek’, de beweging van klank in de ruimte. Hoe dat precies klinkt, hoor je in dit concert, waarin violiste Merel Vercammen en celliste Maya Fridman het werk Dhipli Zyia spelen. Een innovatief stuk, gespeeld door twee creatieve geesten, die er hun eigen improvisaties aan toevoegen. Ook Castillo Interior van Peteris Vasks en het prachtige Angel van Maxim Shalygin staan op het programma. Angel is speciaal geschreven voor Vercammen en Fridman. Dit concert zal net zo genreoverschrijdend zijn als de muziek van Xenakis zelf. ‘Never a dull moment’ is op dit concert helemaal van toepassing.

Programma:

J.S. Bach – tweestemmige inventies (selectie)
improvisatie
P. Vasks – Castillo Interior
Y. Xenakis – Dhipli Zyia
M. Shalygin – Angel
improvisatie

Adres

Cultuurhuis locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zaterdag 11 november 2022
19.30 – 21.30 uur

Kosten

Prijzen: Standaard: 18 euro

Kinderen: tot met 18 jaar oud : 5 euro

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft geen pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Website

www.npka.nl