Open podium 15 september 2023

Op een professioneel podium treden beginnende en ervaren muzikanten, stand-up comedians, rappers, theatermakers enzovoort, op voor publiek.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Open podium 15 september 2023

Open Podium

Onze maandelijkse Open Podium avonden zijn voor muzikanten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Het is de ideale plek om jezelf te laten zien met op podium in theatersetting, met goed licht en geluid.

De line-up is breed. Je luistert naar een singer-songwriter die net is begonnen met spelen voor publiek, als de ervaren stand-up comedian die haar nieuwste materiaal komt uitproberen. 

De line-up:

Revenge

Revenge is een kersverse Almeerse band die pas drie maanden geleden het levenslicht zag. Ze hebben ervoor gekozen om op dit moment covers te spelen van bekende bands als KISS, METALLICA, SLASH en LED ZEPPELIN. Maar hun ambitie strekt verder: ze hebben plannen om ook hun eigen muziek te schrijven en op te voeren. Momenteel bestaat Revenge uit twee getalenteerde gitaristen, Tim Biesterveld en Jorg Fennik, een bekwame bassist genaamd Julian de Potter en een bedreven drummer genaamd Daan van Ginneken.

Marko Poucki

Marko is een Groningse liedjesschrijver en zanger. Hij is geboren in Delfzijl en op zijn 18e verhuisde hij naar Groningen om Rechten te studeren. Op de muziekschool in Delfzijl is de liefde voor muziek ontstaan. Daar speelde hij eerst toetsen in verschillende bandjes, maar ontdekte al snel het zingen. Als tiener schreef hij zijn eerste liedjes, destijds nog in het Engels. Toen hij net in Groningen woonde stapte hij over naar Nederlandstalig, waarin hij zich veel beter kan uiten en dichter bij zichzelf blijft. Ook nam hij vanaf die periode regelmatig liedjes op, solo of met bevriende muzikanten. Iedere zaterdagmiddag was hij die tijd te vinden als huispianist van De Drie Gezusters in Groningen, waar hij vooral covers zong. Maar het smaakte naar meer.

In 2000 won Marko zowel de jury- als de publieksprijs op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn lied Niets te zien. Ook stond hij dat jaar in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland en speelde hij onder meer op Noorderzon. Marko was die tijd regelmatig te gast bij verschillende regionale en landelijke radiostations. 

Hij rondde uiteindelijk, met de nodige vertraging, zijn studie af, ging werken en werd vader. Toch bleef de muziek als een rode draad door zijn leven lopen. Regelmatig kwam er een lied dat gewoon geschreven móest worden. Inmiddels worden zijn liedjes met grote regelmaat gedraaid op uiteenlopende radiozenders. Onlangs sprak niemand minder dan Frits Spits lovende woorden over Marko zijn lied DROMER in het programma Taalstaat op Radio 1. 

Zijn liedjes flirten met zowel kleinkunst als Nederpop. Hij schrijft om vast te leggen wat niet vast te houden is, om maar niet te vergeten wat uiteindelijk toch vergeten wordt. Zijn gedachten en gevoelens zet hij om in woord en muziek. Hij begeleidt zichzelf op de piano en is geïnspireerd door troubadours als Ramses Shaffy en Frank Boeijen.

Regilio Matthews

Foto: @studiomoukeru

Mijn naam is Regilio Matthews, geboren in Utrecht in 1993. Muziek is altijd al een belangrijk onderdeel in mijn leven geweest. Waar mogelijk stond de muziek aan en op jonge leeftijd begon ik met het volgen van piano lessen.Hoewel ik piano spelen leuk vond, had zingen ook mijn interesse. Echter, durfde ik nooit de stap te zetten om er serieus mee bezig te gaan. Bang voor de meningen van anderen. Dat veranderde in 2018 toen ik samen met mijn nichtje begon met groepszanglessen. Dit bracht me veel voldoening, en nu volg ik wekelijks privé zanglessen.

In 2022 heb ik voor het eerst mee gedaan aan een lokale talentenjacht. Met succes, want ik haalde de finale. Helaas niet gewonnen, maar de ervaring was al een winst op zich. Sindsdien ben ik steeds verder gegaan en inmiddels heb ik al diverse optredens gehad. Eind 2022 ben ik ook begonnen met het schrijven van eigen liedjes. Zo heb ik al twee zelfgeschreven nummers uitgebracht. Daarnaast heb ik ook in samenwerking met anderen een tweetal nummers uitgebracht. In de toekomst hoop ik nog meer nummers te mogen gaan uitbrengen. Dit was iets wat ik me een paar jaar geleden niet had kunnen voorstellen. Ik hoop in de toekomst meer te mogen optreden, zodat ik mij aan een breder publiek kan laten horen.Ik zing in diverse genres, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Vanavond ga ik voor het eerst samen met een goede vriend/collega (Tiamo) een (eigen) nummer ter gehoren brengen. Hij schrijft voornamelijk teksten en bedenkt de melodieën, maar samen hebben we ook al wat nummers geschreven en we hebben nu 1 nummer uitgebracht.

Shamilean & Jaylynn

Shamilean is een getalenteerde artiest die haar stempel drukt op de muziekscene. Met een succesvolle afstuderen aan de Nederlandse Pop Academie heeft Shamilean een stevige basis gelegd voor haar muzikale carrière.

Jahlynn Kalkman is geboren te Nijmegen op 16 oktober 1997. Jahlynn groeide op in een muzikale familie waar muziek altijd het middelpunt was. Invloeden als Destiny’s Child, Michael Jackson, Whitney Houston en nog vele andere, inspireerde Jahlynn om ook te gaan zingen. Ze was 11 toen ze voor het eerst voor een groot publiek optrad, ze deed namelijk mee aan het Kinderen voor Kinderen songfestival.

In 2017 deed Jahlynn mee aan het talentenprogramma Idols, en dit pakte niet verkeerd uit, ze is vierde geëindigd. 

Jahlynn is afgestudeerd aan de Nederlandse popacademie. Samen met haar vriendin zijn ze hun eigen label begonnen. Nu studeert ze aan de PABO. 

Lijkt het je leuk om ook op het podium te staan?

Hoe werkt het?

Hoelang heb ik de tijd?
Elke deelnemende artiest krijgt maximaal 15-20 minuten podiumtijd.

Hoe kan ik mij opgeven?
Stuur een mail naar info@cultuurhuisalmerebuiten.nl met onderstaande gegevens.

  • Naam
  • Telefoon
  • Website (indien aanwezig) 
  • Linkjes naar geluid- of beeldmateriaal
  • Aantal personen
  • Tijdsduur optreden
  • Biografie

Voor wie?
Muzikanten, vocalisten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Neem bij twijfel contact op..

Inschrijfkosten?
Nee, deelname aan het Open Podium is gratis.

Selectieprocedure?
We maken een selectie uit de aanmeldingen op basis van talent en diversiteit van het programma. Aanmelden betekent dus niet dat je automatisch deelneemt.

Wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben?
We nemen snel contact met je op.


Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
-ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Vrijdag 15 september 2023
19.30 uur – zaal open
20.00 – 22.00 uur

Kosten voor bezoekers

€ 5,00 via Eventbrite

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

Website

www.cultuurhuisalmerebuiten.nl