Open podium24 mei 2024

Op een professioneel podium treden beginnende en ervaren muzikanten, stand-up comedians, rappers, theatermakers enzovoort, op voor publiek.

Open podium24 mei 2024

Open Podium

Foto: @photoartcirefrin

Onze maandelijkse Open Podium avonden zijn voor muzikanten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Het is de ideale plek om jezelf te laten zien met op podium in theatersetting en aandachtig publiek.

De line-up is breed. Je luistert naar een singer-songwriter die net is begonnen met spelen voor publiek, als de ervaren stand-up comedian die haar nieuwste materiaal komt uitproberen. 

De line -up:

Tom Winckels – singer songwriter
Jacolien van der Loos  – kleinkunstenaar
All Seasons band
Ghislaine de Rond – woord kunstenaar
Quelly- singer songwriter

Tom Winkels – singer songwriter

Tom Winckels maakt al jaren muziek en beweegt zich tussen verschillende muziekgenres, zoals akoestische folk-rock en blues, EDM/house, en Ambient. Als hij niet met zijn gitaar op schoot zit, dan is hij achter zijn laptop te vinden en maakt hij elektronische muziek. Zijn muziek is beschikbaar via Bandcamp en een deel van zijn Ambient Music is te beluisteren op o.a. Spotify.

w: tomwinckels.net

Jacolien van der Loos – kleinkunstenaar

Zingen is haar grote passie. Altijd geweest. Eerst bij de afwas en onder de douche. Later iets gestructureerder op zangles, bij koortjes, duo’s, bandjes en allerlei formaties, jamsessies, workshops, noem maar op. Kleinkunst en jazz hebben een leven lang om voorrang gestreden, maar blijken ook heel goed naast elkaar te kunnen bestaan.

Daarnaast schrijft zij ook liedteksten voor theater en op verzoek. Een aantal liedteksten voor theater zijn gebundeld in het theaterprogramma Gewoon Doen. 4 liedjes uit dit programma gaat zij nu ten gehore brengen.

All Seasons Band

Sinds 2022 hebben Sander, Willem en Eddy elkaar gevonden in hun passie voor muziek maken. Sinds begin dit jaar bestaat de bezetting van onze band uit Simonette en Lisette (zang), Sander (gitaar en backing), Raymond (Bas en backing), Willem (toetsen) en Eddy (slagwerk). 

Onze leeftijd varieert van begin 40 tot 70 jaar. Wij hebben uiteenlopende ervaring met het maken van muziek, spelen in bands en optreden. De persoonlijke klik en met veel plezier spelen is voor ons minstens zo belangrijk als de muzikale klik.  

Wij spelen een divers repertoire bestaande uit nummers van de vorige eeuw. Lekkere meezingers en zeker ook dansbare muziek. 

Ghislaine de Rond – woord kunstenaar

Doe af en toe iets doms en wees niet slordig met geluk. De gedichten van Ghislaine zijn troostend, maar ook scherp en onverwachts. Graag neemt ze je mee in haar wereld van rake observaties en zet ze dingen in een ander licht. Ghislaine droeg onder andere voor bij poëziefestival Sunsation, Spraakwaterval, LelyStart, open podium De Salon, het WijLand festival en Radio Lelystad.

Quelly – singer songwriter

Raquel, beter bekend als QUELLY is een Almeerse pop singer-songwriter met een passie voor muziek. Sinds jongs af aan is zij bezig met het schrijven van nummers. Dit jaar wil zij haar eigen EP uitbrengen en meer bezig zijn met wat haar gelukkig maakt. In haar dagelijks leven werkt zij voor een commercieel radiostation, waar ze ook veel bezig is met muziek.

Lijkt het je leuk om ook op het podium te staan?

Hoe werkt het?

Hoelang heb ik de tijd?
Elke deelnemende artiest krijgt maximaal 15-20 minuten podiumtijd.

Hoe kan ik mij opgeven?
Stuur een mail naar info@cultuurhuisalmerebuiten.nl met onderstaande
gegevens.

Naam
Telefoon
Website (indien aanwezig) 
Linkjes naar geluid- of beeldmateriaal
Aantal personen
Tijdsduur optreden
Biografie

Voor wie?
Muzikanten, vocalisten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Neem bij twijfel contact op..

Inschrijfkosten?
Nee, deelname aan het Open Podium is gratis.

Selectieprocedure?
We maken een selectie uit de aanmeldingen op basis van talent en diversiteit van het programma. Aanmelden betekent dus niet dat je automatisch deelneemt.

Wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben?
We nemen snel contact met je op.


Adres

Cultuurhuis Almere Buiten 
Locatie:
CULTUURDOME
Middachtenlaan 21, 6e etage 
1333 XS Almere Buiten

Let op! Betaald parkeren.

Datum en tijd

Vrijdag 24 mei 2024
19.30 uur – zaal open
20.00 – 22.30 uur

Kosten voor bezoekers

€ 5,00 via Eventbrite

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

Website

www.cultuurhuisalmerebuiten.nl