Open podium24 november 2023

Op een professioneel podium treden beginnende en ervaren muzikanten, stand-up comedians, rappers, theatermakers enzovoort, op voor publiek.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Open podium24 november 2023

Open Podium

Onze maandelijkse Open Podium avonden zijn voor muzikanten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Het is de ideale plek om jezelf te laten zien met op podium in theatersetting, met goed licht en geluid.

De line-up;

 • Simply Lovely | band
 • Joy Schouten | singer songwriter
 • Brandon Ferrari | hip hop artist
 • Marjolein Pieks | comedian
 • Six on the floor | band
 • Mangococo | rapper

Simply Lovely | band

Maak kennis met Simply Lovely, een bedreven coverband. Hun geluid omvat een kalme, groovy sfeer die naadloos overgaat in rockachtige ballads. Fijne luistermuziek voornamelijk uit de (vroege) jaren tachtig.

Met interpretaties van bekende nummers uit verschillende genres weten de leden van Simply Lovely rustige tonen te creëren, een atmosfeer van ontspanning, terwijl er ook krachtige momenten te horen zijn. De band balanceert moeiteloos tussen verschillende stijlen, waardoor je wordt meegenomen op een reis van diverse bekende nummers. Bezetting zang, saxofoon, gitaar, bas en drums.

Joy Schouten | Singer Songwriter

Mijn inspiratie
Mijn naam is Joy en ik ben singer-songwriter. Dit jaar doe ik mee aan ‘Rap en Roer’ en de mensen van deze organisatie hebben mij gemotiveerd, geholpen en middelen aangereikt om een EP te kunnen maken! De nummers die ik wil opnemen gaan over mijn grootste inspiratie; dieren. Om specifieker te zijn, gaan ze over hoe wij als maatschappij omgaan met dieren en hoe wij ze zien. Dit onderwerp ligt mij nauw aan het hart, ik ben namelijk veganist en betrokken bij initiatieven die zich hard maken voor dierenrechten.

Muziek als instrument
Waar voor mij muziek in eerste instantie een creatieve uitlaatklep is, zie ik steeds meer de kracht van protestmuziek. Het doel van mijn nummers is om een idee te presenteren en uit te nodigen tot een gesprek. Voor mij is muziek een middel om te communiceren wat mij in spraak en geschrift minder goed lukt. Daarom laat ik het voor zichzelf spreken, graag nodig ik u uit om mijn muziek te beluisteren op TiktokYoutube of Instagram. Hier upload ik ook informatieve video’s over bijen en veganisme.

Brandon Ferrari | hip hop artist

In een wereld vol constante afleidingen en vluchtige aandachtsspannes, staat Brandon Ferrari als een baken van introspectie. Hij nodigt luisteraars uit om te pauzeren, te reflecteren en zich echt te verbinden met de kracht van woorden. Afkomstig uit de levendige straten van Los Angeles, Californië, heeft Brandon bijna twee decennia besteed aan het creëren van hiphop die resoneert met rauwe emotie en doordachte teksten.

Beïnvloed door artiesten als Eminem, Nas en Immortal Technique, heeft Brandon een unieke stijl ontwikkeld die genres naadloos combineert, categorisering tart en publiek boeit met zijn veelzijdigheid. Zijn muziek is een tapijt van ingewikkelde woordspelingen, introspectieve verzen en beats die pulseren met de energie van zijn ervaringen.

Ondanks dat hij het vaderschap moet combineren met zijn muzikale ambities, blijft Brandon toegewijd aan zijn vak. Zijn laatste pauze, volgend op de geboorte van zijn eenjarige kind, heeft gediend als een periode van hernieuwde inspiratie, zijn creatieve vuur aanwakkerend en het podium zettend voor zijn aankomende album, gepland voor uitgave in 2024.

In 2007 betrad Brandon het podium in Los Angeles, waar hij een publiek van meer dan 900 mensen betoverde met zijn elektriserende optreden. Zijn vermogen om op een intiem niveau contact te maken met luisteraars, persoonlijke verhalen in zijn muziek wevend, heeft hem een toegewijde aanhang opgeleverd en hem gevestigd als een kracht om rekening mee te houden in de hiphopwereld.

Brandon’s muzikale bijnaam, Just Listen, dient als een indringende oproep aan zijn publiek, hen aansporend om zich onder te dompelen in de diepte en betekenis van zijn teksten. Zijn muziek is niet zomaar achtergrondgeluid; het is een uitnodiging om mee te gaan op een reis van zelfontdekking en begrip.

Voor degenen die muziek zoeken die meer is dan alleen vermaak, bieden de creaties van Brandon Ferrari een toevluchtsoord van reflectie en inspiratie. Zijn teksten, doordrenkt met eerlijkheid en kwetsbaarheid, resoneren met luisteraars, waardoor een gevoel van verbinding en gedeelde menselijkheid ontstaat.

Duik in Brandon’s muzikale wereld op SoundCloud op https://soundcloud.com/justlistenmusic en bereid je voor om gegrepen te worden door de kracht van woorden en de kunst van een ware hiphopvisionair.

Marjolein Pieks | comedian

Marjolein Pieks schijnt grappig te zijn zo af en toe, vooral op momenten dat ze bloedserieus is. Om uit te vinden wat er dan precies zo grappig is, beklimt ze het podium met zoals altijd een improvisatie want teksten onthouden kan ze niet. Belangrijker,… ze kletst maar wat. Of heeft ze toch een punt? Als je erom kunt lachen is het meegenomen. En anders zwelg je maar lekker mee met Marjolein in verfrissend doemdenken, ontwapenende misantropie en een hoop complotten.

Six on the Floor | band

Ontmoet “Six on the Floor”, een energieke coverband met een passie voor soul, funk en disco. De band bestaat uit zes getalenteerde leden: Max van Haastert die de baslijnen verzorgt, Rob Bosveld op gitaar, Mattias Schouten achter het drumstel, Sylvain van Scheers die de toetsen beroert, en de vocale krachten van Chantal van Scheers en François Titahena. Samen brengen ze een repertoire dat een ode is aan de tijdloze klanken van soul, funk en disco, met als doel deze muziek levend te houden en te delen met hun publiek.

Mangococo | rapper

In de 4de klas ging ik destijds door een hele rare ´´breakup´´, wat niet echt een relatie was, want het duurder maar 2 weken, maar alsnog als een middelbare scholier raakt dat je wel. Dit gaf mij de inspiratie om te beginnen met schrijven.

Ik schreef gedichten in het engels, al mijn werk is trouwens in het engels, ik ben met de taal opgegroeid. Het waren eerst gedichten over dit meisje, waarbij ik metaforen gebruikten en steeds beter werd in rijmen. Na een halfjaar gedichten te hebben geschreven, probeerde ik spoken word poetry, maar dat duurde niet zo lang.

Het was in midden 2020 toen ik mijn teksten op een beat begon neer te zetten, en zo was mijn passie voor muziek begonnen. Ik begon met raps schrijven op oude J dilla beats, waardoor ik leerde hoe flows niet altijd hetzelfde hoeven te zijn, dat ze sloom kunnen zijn, off beat of down beat kunnen zijn. Dat teksten soms niet altijd hoeven te rijmen, dat het soms ook gaat om het gevoel.

Na een halfjaar van expirementeren met rappen, evolueerde mijn persoonlijke muzieksmaak aan het begin van 2021, waar ik voorheen alleen maar luisterde naar alternatieve rap, denk aan J cole, Saba, JID, Joey Badass en Kendrick. Deed ik nu de deur open naar alternatieve rnb, denk aan Frank Ocean, Brent Faiyaz, Jorja Smith, Mereba, Cleo sol, Jordan ward.
Deze twee genres bij elkaar, hebben mijn unieke, refreshing en rauwe sound gevormd. En deze sound wil ik delen met de wereld, startend in Almere en Amsterdam.

Lijkt het je leuk om ook op het podium te staan?

Hoe werkt het?

Hoelang heb ik de tijd?
Elke deelnemende artiest krijgt maximaal 15-20 minuten podiumtijd.

Hoe kan ik mij opgeven?
Stuur een mail naar info@cultuurhuisalmerebuiten.nl met onderstaande gegevens.

 • Naam
 • Telefoon
 • Website (indien aanwezig) 
 • Linkjes naar geluid- of beeldmateriaal
 • Aantal personen
 • Tijdsduur optreden
 • Biografie

Voor wie?
Muzikanten, vocalisten, schrijvers, cabaretiers, dansers, theatermakers en andere podiumkunstenaars uit Almere. Neem bij twijfel contact op..

Inschrijfkosten?
Nee, deelname aan het Open Podium is gratis.

Selectieprocedure?
We maken een selectie uit de aanmeldingen op basis van talent en diversiteit van het programma. Aanmelden betekent dus niet dat je automatisch deelneemt.

Wanneer hoor ik of ik geselecteerd ben?
We nemen snel contact met je op.


Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
-ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Vrijdag 24 november 2023
19.30 uur – zaal open
20.00 – 22.00 uur

Kosten voor bezoekers

€ 5,00 via Eventbrite

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.

Verkoop tickets volgt.

Website

www.cultuurhuisalmerebuiten.nl