PIANO DAG 2: jonge pianisten uit Oekraïne 25 maart 2023

PIANO DAG 2-CONCERT VAN JONGE VIRTUOZEN-jonge pianisten uit Oekraïne, studenten van de Davidsbündler Music Academy.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

PIANO DAG 2: jonge pianisten uit Oekraïne 25 maart 2023

PIANO DAG 2-CONCERT VAN JONGE VIRTUOZEN-jonge pianisten uit Oekraïne, studenten van de Davidsbündler Music Academy.

World Piano Day ia een jaarlijks wereldwijd evenement opgericht door een groep enthousiaste piano liefhebbers. Het vindt plaats op de 88e dag van het jaar, vanwege het aantal toetsen op het instrument dat wordt gevierd. Wereldwijd zijn er evenementen op en rond deze dag georganiseerd.

De tweedaagse marathon vol pianomuziek begin wij met een concert door jong pianisten uit Oekraïne, studenten van Davidsbündler Music Academy.

Anna Fedorova (piano), Borys Fedorov (piano) en Tatiana Abayeva (piano)

Opgericht door concertpianiste Anna Fedorova en Nicholas Santangelo Schwartz (Contrabas, Koninklijk Concertgebouworkest), de Davidsbündler Music Academy uit Den Haag biedt een intensieve en innovatieve methode van klassiek muziekonderwijs op hoog niveau aan toegewijde pianisten en strijkers. Het Davidsbündler-team is een opwindende groep artiesten in de internationale concertscene van vandaag. Het idee van de Davidsbündler-maatschappij is bedacht door Robert Schumann. In zijn geschriften waren de fictieve leden van de Davidsbündler vertegenwoordigers van de vrijgevochten, vooruitstrevende en ruimdenkende samenleving. Deze idealen zijn essentiële eigenschappen van echte kunstenaars en belichamen de modus operandi van deze school. Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne wijdt de in Nederland wonende Oekraïense toppianist Anna Fedorova haar bestaan volledig aan het organiseren van benefietconcerten om hulp te bieden aan haar vaderland. Ze is direct persoonlijk betrokken, omdat haar beide ouders, ook pianisten, vlak voor het uitbreken van de oorlog huis en haard in Kiev hebben verlaten en nu bij haar inwonen.

Adres

Cultuurhuis Locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zaterdag 25 maart 2023
11.00- 12.00 uur

Kosten

Prijzen: Standaard: 18 euro

Kinderen tot met 18 jaar oud : € 5,-

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft geen pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Website

www.npka.nl