PIANO DAG 1:Marietta Petkova en Carel Kraayenhof 24 maart 2023

Pianodag Almere Buiten openingsconcert gespeeld door MARIETTA PETKOVA (piano) en CAREL KRAAYENHOF (bandoneon).

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

PIANO DAG 1:Marietta Petkova en Carel Kraayenhof 24 maart 2023

‘Piano Day’ (Dag van de Piano) – een wereldwijd event waarbij de piano centraal staat. ‘Piano Day’ valt jaarlijks op de 88-ste dag van het jaar, omdat een piano 88 toetsen heeft (meestal op 29 maart, in een schrikkeljaar op 28 maart).In het weekend van 24-26 maart vieren we Pianodag in Almere Buiten en wordt het openingsconcert gespeeld door de bijzondere duo: MARIETTA PETKOVA (piano) en CAREL KRAAYENHOF (bandoneon).

Nieuw is ook de bijzondere samenwerking tussen MARIETTA PETKOVA (piano) en CAREL KRAAYENHOF (bandoneon). Twee meesters op hun instrument hebben elkaar gevonden in een autobiografisch getint programma, getiteld ‘De Hand van de Beer’. Vanuit bewondering voor elkaars kunstenaarschap en een onmiskenbare klik ontstond het idee voor een gezamenlijke tournee. Met volksmuziek als onderliggend thema vertolken zij werken van o.m. Bach, Schubert, Albéniz en Argentijnse meesters als Piazzolla, Garçia en Soria. De composities worden afgewisseld met persoonlijke verhalen, zoals die over beider fascinatie voor de legendarische klassieke pianist Svjatoslav Richter, wiens reuzenhand ooit het kleine kinderhandje van Marietta omvatte en ter ere van wie Carel een poëtisch pianowerk schreef, dat hij later speciaal voor Marietta omdoopte in ‘Rukata na Metchkata’ (‘De Hand van de Beer’). Een unieke topontmoeting tussen piano en bandoneon

Adres

Cultuurhuis Locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Vrijdag 24 maart 2023
19.30 -21.30 uur

Kosten

Prijzen: Standaard: 18 euro

Kinderen tot met 18 jaar oud : € 5,-

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft een pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Website

www.npka.nl