Prijswinnaars concert Prinses Marianne Concour 7 juni 2024

NPKA & Cultuurhuis presenteren het prijswinnaars concert waar de eerste en tweede prijswinnaars en vorig jaar's winnaars, hun talenten tonen.

Prijswinnaars concert Prinses Marianne Concour 7 juni 2024

NPKA & Cultuurhuis “Prijswinnaars concert van het Prinses Marianne Concour 7 juni 2024

Op 14 januari schitterden jonge kamermuziekensembles tijdens de derde editie van het Prinses Marianne Concours in Theater Ludens, Voorburg. Geleid door juryvoorzitter Ali Groen betoverden vijf ensembles met een gevarieerd muziekprogramma. De winnaars, naast de gebruikelijke eer, krijgen de kans op optredens tijdens het Huygens Festival in september en de Amuse in mei.

Prinses Marianne (1810-1883), de jongste dochter van koning Willem I, liet een blijvende erfenis achter in Voorburg vanwege haar liefde voor kunst en muziek, zelfs met de compositie van een Parademars. Haar royale bijdragen maakten haar geliefd tijdens haar vele jaren van verblijf.

Dit jaar belooft extra met deelname van vorig jaar’s winnaars, Elizabeth Ruhadze & Sofia Dorosh. Dit festival, vernoemd naar de Slowaakse componist Eugen Suchon, biedt een podium aan de grootste jonge muziektalenten van Slowakije. De Nederlandse deelnemer, Elizabeth Ruhadze uit Almere werden zeer gewaardeerd door het publiek tijdens hun uitvoering van Lalo ‘Symphony Espagnole’ en ‘Perpetuum Mobile’ voor viool en piano van O.Novácek. Het publiek was onder de indruk van het uitzonderlijke niveau en de muzikaliteit van de Nederlandse deelnemers, die ‘hors compétition’ meededen.

Mis het NPKA Prijswinnaars concert op 7 Juni in de NIEUWE LOCATIE CULTUURDOME ALMERE BUITEN niet, waar de eerste en tweede prijswinnaars en vorig jaar’s winnaars, hun talenten tonen.

Koffie Kwartet: Marc Lukas Hornes (viool 1), Isaura Laffeber (viool 2), Jolie Bisoendial (altviool) en Scarlett Waakop Reijers (cello)

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten 

Locatie:
CULTUURDOME
Middachtenlaan 21, 
6e etage 
1333 XS Almere Buiten

Let op! Betaald parkeren.

Datum en tijd

Zaterdag 7 juni 2024
19.30 uur aanvang

Tickets- website NPKA

VOLWASSENEN: € 18
KINDEREN:12 T/M 18 JAAR OUD: € 10

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen.

KINDEREN:T/M12 JAAR OUD: GRATIS

www.npka.nl