Denis Shapovalov en Evelina Vorontsova 26 november 2023

Denis Shapovalov brengt Rachmaninov's cello sonate en eigen arrangementen van romances presenteren, samen met pianist Evelina Vorontsova.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Denis Shapovalov en Evelina Vorontsova 26 november 2023


“SUPER STARS”- Rachmaninov met Denis Shapovalov en Evelina Vorontsova) 26 november 2023

Denis Shapovalov (Israel/Italy)

Denis Shapovalov is een veelzijdige muzikant met een verfijnd gevoel voor verschillende muziekstijlen, van puur klassieke programma’s tot rockshows. Hij won de gouden medaille op de XI International Tsjaikovski-wedstrijd en trad op onder vooraanstaande dirigenten. Shapovalov werkt samen met ’s werelds toonaangevende orkesten en heeft een succesvolle concertcarrière zowel als solist en, de laatste 15 jaar, als dirigent. Hij voert niet alleen het hele scala van academische muziekliteratuur uit, maar werkt ook programma’s in nieuwe vorm uit, zoals het cross-overproject “Rock vs Rococo”. Tevens nam hij deel aan de concertreeks ter ere van de 75e verjaardag van Rostropovich in New York en Londen.

Denis werd in 1974 geboren in Tsjaikovski, in de Oeral en studeerde af aan het Tsjaikovski Staatsconservatorium in Moskou. Hij doceerde twaalf jaar cello aan het conservatorium van Moskou en gaf wereldwijd masterclasses. In 2014 lanceerde hij het onderwijsproject “Cello Travel International Academy”. Sinds 2022 is Denis professor aan de Perosi Academy of Music in Italië.

Leuk om te weten: In 2007 was Denis Shapovalov de eerste klassieke muzikant die een soloconcert op de Noordpool gaf.

Evelina Vorontsova

Evelina Vorontsova wordt geprezen als een van de beste vertolkers van Russische componisten, haar cantabile legato en intense virtuoze stijl getuigen van een hoogst romantische benadering van muziek. Ze heeft twee zeer goed ontvangen albums opgenomen met werken van Rachmaninov, Scriabin, Tsjaikovski, Chopin, Bach en Scarlatti. Haar album Rachmaninoff (2016) kreeg 5 van de 5 sterren in International Piano en is vergeleken met opnames van Berman en Kocsis. Vorontsova heeft wereldwijd solorecitals gegeven en heeft als solist opgetreden met internationale orkesten onder leiding van Yehudi Menuhin, Lev Markiz, Jan Stulen, Stewart Robertson en Alexander Wakulsky.  Ze speelt ook jazz en promoot jazzy klassieke componisten zoals Nikolai Kapustin.

Vorontsova komt uit een familie van pianisten en is cum laude afgestudeerd aan de Centrale Muziekschool voor Talentvolle Kinderen, het Tsjaikovski Conservatorium en het Conservatorium van Amsterdam. Op elfjarige leeftijd speelde ze haar eerste pianoconcert op tv, met orkest, rechtstreeks vanuit de Grote Zaal van het Tsjaikovski Conservatorium. Ze is prijswinnaar van verschillende concoursen, waaronder de Internationale Franz Liszt Competitie Utrecht, de Rachmaninov Competitie Moskou en de Cantù Internationale Piano & Orkest Competitie.Sinds 2022 is Evelina Vorontsova pianodocent aan het Conservatorium van Utrecht.

Adres

Cultuurhuis Locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zondag 26 november 2023
15.00 – 16.30 uur

Dit concert heeft een pauze.

Kosten

VOLWASSENEN: €25

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen.

KINDEREN:T/M12 JAAR OUD: GRATIS

zonder drankje

KINDEREN:VAN 12 T/M18 JAAR: € 10

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen.

Website

www.npka.nl