SYNTH-LATIN POP FUSION CONCERT ft. LATINELLA 30 maart 2024

Latinella mixt synthesizers en Latin grooves in popklassiekers voor een dansbare, interculturele ervaring met een verrassende twist.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

SYNTH-LATIN POP FUSION CONCERT ft. LATINELLA 30 maart 2024

LATINELLA

Latinella combineert synthesizers met traditionele Latin grooves in de mooiste popklassiekers tot een verrassende interculturele ervaring. De nummers zijn zowel bekend als verrassend. De muziek is lekker dansbaar, terwijl ook de geoefende luisteraar op zijn wenken wordt bediend

Latinella is ontstaan doordat pianist/componist/arrangeur Jeroen van Helsdingen het idee kreeg om grote pophits te vertalen naar Latin ritmes. De stukken worden met zorg gekozen, waarbij naast herkenbaarheid ook het verrassingselement niet uit het oog wordt verloren. Door de Latin grooves te combineren met synthesizers ontstaat een hele nieuwe sound, met als ‘cherry on the cake’ het zwarte soul geluid van blanke zangeres K-Bee.

In september en oktober 2023 trapten zij af op diverse kleinere podia en theaters, waar ze door een zeer enthousiast publiek werden ontvangen. Het concept slaat aan bij zowel oud als jong publiek, dat het repertoire enthousiast staat mee te zingen en te dansen. De muzikanten hebben stuk voor stuk grote speelervaring en hebben hun sporen verdiend in het vak. Hun enthousiasme en speelplezier onderling maakt deze groep uitermate overtuigend in hun live performance op het podium.

Line-up:

– Jeroen van Helsdingen- Synths en toetsen

Jeroen is een begenadigd pianist, componist en arrangeur. Hij werkte samen met onder meer Oleta Adams, Frank McComb, Gregory Porter in een wekelijkse live-jazzshow op de radio. Met zijn ‘Jeroen van Helsdingen Band’ maakte hij verschillende cd’s met uitsluitend origineel werk. Jeroen was genomineerd voor een Edison met de radio 6 liveband ’the Ob6sions’ en heeft diverse jazzprijzen gewonnen.

– K-Bee – Zang

Met haar soulvolle stem brengt ze warmte in de Latinella-liedjes. Als ervaren sessie zangeres werkte ze samen met het beste uit de Nederlandse muziekscene en maakte 2 CD’s: ‘We Welcome You’ en ‘Still at Your Side’. Als zangdocent werkte ze voor theatergroep “Opus One”, Lucia Marthas en het Utrechts Conservatorium.

– Taco van Nieuwenhuizen – Bas

Een veelzijdige bassist die talloze muzikanten/zangers begeleidde. Hij trad op met Denise Jannah, Lori Spee, Jhelisa Anderson (VS) en Dana Winner (België). Hij componeerde alle nummers voor zijn project ‘Taconieuwenhuizengroep’ op de cd ‘Playtime’. Zijn liefde voor latinmuziek komt tot uiting in zijn composities en basspel in de Nederlandse latingroep ‘Tocar’.

– Franc auf dem Brinke – Drums

Met een brede interesse in allerlei muziekstijlen bouwde Franc een boeiend beroepsleven op. Hij heeft ervaring met klassieke en hedendaagse muziek, soul, disco, R&B, jazz, fusion, samba batucada en Latin ritmes. Hij werkte samen met onder meer Rick Margitza (VS), Toon Roos, Deborah Carter, en vele anderen. Zijn persoonlijke benadering en toewijding aan de groove maken hem tot een leidende drummer.

– Martin Gort – Percussie

Een ervaren percussionist die traditionele ritmes heeft bestudeerd in Cuba en West-Afrika. Hij is docent aan het Conservatorium van Brussel en werkte met het Metropole Orkest, Cor Bakker en André Hazes.

Adres

Cultuurhuis Almere Buiten locatie II 
Baltimoreplein 112, 1334 KA Almere
-ingang naast de bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage

Datum en tijd

Zaterdag 30 maart 2024
19.30 uur inloop
20.00 uur start concert (met pauze)

Kosten

€ 12.50– online

Beperkt aantal tickets aan de deur verkrijgbaar.