Trio Borromeo "Van Bach tot Gershwin" 27 januari 2023

Het strijktrio is klein in bezetting, maar groots in mogelijkheden. Met Trio Borromeo houden wij de rijke verhalen uit de klassieke muziek springlevend.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Trio Borromeo “Van Bach tot Gershwin” 27 januari 2023

Trio Borromeo
Alexej Pevzner (viool),
Meintje de Roest( altviool),
Inge Grevink (cello)

Of we nu spelen in een huiskamer, museum of concertzaal, de intimiteit en het plezier van het maken van kamermuziek staan bij Trio Borromeo centraal. Samen duiken we de muziek in en delen we onze ontdekkingen met het publiek. Het strijktrio is klein in bezetting, maar groots in mogelijkheden. Met Trio Borromeo houden wij de rijke verhalen uit de klassieke muziek springlevend. Onze naam is afgeleid van de Borromeïsche Ringen; drie ringen die zo met elkaar verbonden zijn dat bij verwijdering van één ring de andere twee uit elkaar vallen. Tijdens een concert gaat het om verbinding tussen musici, publiek en componist. Elke schakel is onmisbaar. Het is de muziek die ons samenbrengt en onze missie deze vol overtuiging over te brengen.

Alexej Pevzner studeerde viool aan de conservatoria van Moskou en Amsterdam en orkestdirectie aan het conservatorium van Maastricht. Naast grote orkestervaring als 2e concertmeester bij Phion heeft Alexej Pevzner een grote liefde voor de kamermuziek. Hij treedt naast Trio Borromeo regelmatig op met onder andere Ensemble Rei en het Charms Kwartet. Daarnaast is hij de vaste dirigent van het orkest Arnhem Sinfoniëtta. Alexej bespeelt een prachtige viool (school Lorenzo Ventapane, Napels) die hem tot beschikking is gesteld door het Mecenaat van het voormalige Het Gelders Orkest.

Meintje de Roest studeerde viool en altviool in Groningen en Amsterdam en sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Naast het musiceren bij Trio Borromeo en als aanvoerder altviool bij Phion is Meintje een graag geziene gastspeler bij orkesten en ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Valerius Ensemble en Amsterdam Sinfonietta. Daarnaast is zij adviseur bij het Fonds Podiumkunsten en geeft zij samen met Inge Grevink onder de naam Music 4 Teamwork workshops en trainingen aan bedrijven.

Inge Grevink studeerde cello aan de HKU en de Hochschule für Musik und Theater Zürich. Inge is plaatsvervangend aanvoerder bij Phion en speelt als freelancer regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Zij kan haar passie voor de kamermuziek kwijt in Trio Borromeo en het Charms Kwartet. Haar fascinatie voor groepsdynamiek en samenwerking is gevoed door de opleiding management & organisatieontwikkeling in de Transactionele Analyse en heeft haar gesterkt in het ontwikkelen van muzikale workshops voor Music 4 Teamwork.

Adres

Cultuurhuis Locatie II
Baltimoreplein 112
-ingang naast de Bibliotheek (Erfgoedhuis), 3e etage
1334 KA Almere

Datum en tijd

Vrijdag 27 januari 2023

19.30 – 21.30 uur

Kosten

Prijzen: Standaard: 18 euro

Kinderen tot met 18 jaar oud : € 5,-

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft een pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Website

www.npka.nl