Uitfestival Almere Buiten2 oktober 2022

Het is de start van het culturele seizoen. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, fotografie, film en meer!  Kom neer UITfestival Almere Buiten!

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Uitfestival Almere Buiten2 oktober 2022

UITFESTIVAL BUITEN

Het is de start van het culturele seizoen. De gehele dag staat in het teken van muziek, dans, theater, cultuur, kunst, fotografie, film en meer!  Op verschillende podia in Buiten treden dansers, singer-songwriters en jong talent op. Kunstenaars uit Buiten zijn aan het werk in hun tijdelijke atelier op diverse plekken in het winkelcentrum en er zijn straatartiesten en straatmuzikanten. Bij het Cultuurhuis Almere Buiten presenteren verschillende culturen zich en in DoeMere zijn straatartiesten te bewonderen.

Bekijk wat UITfestival Buiten te bieden heeft!
Bekijk hier het hele programma.

Cultuurhuis Almere Buiten biedt tijdens het Uitfestival op 2 oktober 2022 een gevarieerd programma. Je maakt kennis met een aantal vaste maandelijkse thema-evenementen van het Cultuurhuis, zoals Latin Café, Lokaal Talent en Culture of Rap. We hebben voor deze gelegenheid een showcase ontwikkeld met vaste cultuuraanbieders van ons huis waarbij rap, klassiek, dans en zang elkaar ontmoeten. Voor de kleintjes is een leuke muziektheater voorstelling te zien van Joes, bekend van de populaire kinderzender Nickelodeon. Multi Culture Jazz laat je ontdekken dat verschillende culturen elkaar ook muzikaal kunnen vinden in jazzmuziek. We sluiten de middag af met een latin dance workshop. Doe mee en geniet van een heerlijke latin-sfeer! In het Cultuur Café is speciaal voor het Uitfestival een expositie ingericht met keramiek van kunstenares Will Van Der Poel uit Almere Buiten.

12:00 – 12: 30 Cultuurhuis showcase I Cross-Over
12:30 – 12:45 DJ Real Gio
12:45 – 13:30 Muziektheater voorstelling 3+
“Deze ridder zegt NEE” van Joes Boonen
13:00 – 17:00 Opening expositie keramiek van kunstenares Will van der Poel en doorlopende demonstraties in het Cultuur café
13:30 -13:45 DJ Real Gio
13:45 -14:15 Lokaal Talent Sanne Maaike + Satish
14:15 -14:30 DJ Real Gio
14.30 – 15:00 Culture of RAP
15:00 – 15:30 Multi Culture Jazz
15:30 – 16:00 Cultuurhuis showcase |Cross-Over (dezelfde showcase als 12.00)
16:00 -17.00 Latin Café + DJ Real Gio | Latin dans demonstratie + workshop
17:00 Einde


Cultuurhuis showcase “Cross-Over” | 12:00 uur en 15:30 uur 

Het Cultuurhuis heeft in samenwerking met vaste cultuuraanbieders van het huiseen show ontwikkeld. Het is een spannende cross-over tussen de totaal verschillende muzikale werelden van rap, klassiek, dans en zang geworden. Met deze showcase laten we graag zien hoe verschillende disciplines elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Aan deze showcase werken mee; Igor Ruhadze, Daria Gorban en Elizabeth Ruhadze op viool, pianiste Yasumi Meijer, Global Dance Centre, rappers K. Sosa en JSG, drummer Dimitrios Kosmidis, pianist en gitarist Michael Elia en zangeres Miranda Melger. 

Lees meer over de artiesten

Deze ridder zegt NEE 3+ | 12:45 uur van Joes Boonen
‘Deze ridder zegt NEE’ is een grappige interactieve voorstelling over een lief riddertje, een grote draak, je alleen voelen en een bijzondere vriendschap. Geschikt Iedereen die weleens nee zegt of nee zou willen zeggen! 

Gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Kate Hindley en Lucy Rowland.

Lees meer over de voorstelling van Joes

Kunstenares Will van der Poel | Keramiek expositie en demonstraties 13.00 uur
In het Cultuur Café is speciaal voor het Uitfestival een expositie ingericht met keramiek van kunstenares Will van der Poel uit Almere Buiten. De feestelijke opening is om 13.00 uur Daarnaast geeft zij gedurende de dag op verzoek demonstraties.

Lees meer over Will van der Poel

Lokaal Talent – Sanne Maaike + Satish | 13:45 uur

Sanne-Maaike en Sanne -Maaike zijn een muzikaal duo die de lichte sferen van R&B en Jazz mengen met hedendaagse pop. Met onder andere zelfgeschreven nummers en covers brengen trakteren zij je op een heerlijke bundel aan muziek.

Lees meer over Sanne Maaike en Satish

Culture of Rap 14:30 uur
Culture of Rap is een nieuw programma in het Cultuurhuis. Jonge rappers uit Almere Buiten treden op met zelfgeschreven en- geproduceerde muziek. De eerste editie vond in het voorjaar plaats en was een groot succes. Tijdens het Uitfestival geven o.a. rappers K.Sosa, JSG en Teabag een spetterend optreden om 14:30 uur. K.Sosa en JSG zie je ook in de Showcase waarbij rapmuziek instrumentaal wordt uitgevoerd met violen, piano en drums.

Lees meer over K.Sosa, JSG en Teabag

Multi Culture Jazz | 15:00 uur 
Drie musici met heel verschillende achtergronden, te weten pianist Elvis Sergo (Kroatië,) bassist Lucas Suringar (Nederland) en drummer Dimitrios Kosmidis (Griekenland), gaan muziek spelen uit hun geboortelanden. Voorafgaand aan het spelen van een nummer wordt er eerst iets over de achtergrond ervan verteld. Vervolgens worden verschillende muzikale tradities gemend om zo nieuwe muziek te creëren.

Lees meer over de musici

Latin Café | latin demo & workshop 16:00 uur 
Deze maandelijkse latin-avond brengt een heerlijke latin-sfeer naar het Cultuurhuis Café. We starten met een workshop voor beginners én gevorderden, die je elke maand kennis laat maken met een andere dansstijl, o.a. salsa, bachata en kizomba. Tijdens het Latin Café op het Uitfestival kun je genieten van een latin-demo en kun je zelf deelnemen aan een workshop latin dance. Alles wordt muzikaal ondersteund door DJ Real Gio.

Lees meer over de dansdocenten Amber en Jermaine en DJ Real Gio


Adres

Cultuurhuis Almere Buiten
Baltimoreplein 106
1334 KA Almere Buiten

Datum en tijd

2 oktober 2022
12.00 -17.00 uur