Uitfestival Buiten 1 oktober 2023

Tijdens het Uitfestival 2023 heeft het Cultuurhuis een prachtig buitenpodium voor de deur. Dit als één van de 3 buitenpodia in het centrum van ALmere Buiten.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Uitfestival Buiten 1 oktober 2023

UITFESTIVAL

Op meerdere plekken in het centrum van Almere Buiten voorzien we cultuurliefhebbers van een mooi en gevarieerd programma en presenteren we het Almeerse kunst- en cultuuraanbod van het komende jaar.

Tijdens het Uitfestival 2023 heeft het Cultuurhuis een prachtig buitenpodium voor de deur. Dit als één van de 3 buitenpodia in het centrum van Alhotmere Buiten. Het Cultuurhuis buitenpodium biedt een geweldige gelegenheid om kennis te maken met nieuw talent, theater en diverse multiculturele optredens.

In Almere Buiten wordt het culturele event afgesloten en dat wordt groots gevierd! Bekijk hieronder wat UITfestival Buiten te bieden heeft!

Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen, is er meer: Almere Centrum trapt het UITfestival af, van 22 t/m 24 september is dit dé plek om cultuur te snuiven. Op zaterdag 30 september is Almere Haven het kloppend hart van het festival. 

KIJK VOOR ALLE INFORMATIE OVER HET UITFESTIVAL:

TIMETABLE

11.00 – 11.30Grrr…oen! – Silent Disco Theater
11.30 – 12.00Chibudike
12.00 – 12.30Alma Latina Dansgroep
12.30 – 13.00Benthe en Rishan
13.00 – 13.30Jolijn Palsma
13.30 – 14.00Resonance
14.00 – 14.30Boamah
14.30 – 15.00Alkaline
15.00 – 15.30Cross Connect Project
15.30 – 16.00Crossroad
16.00 – 18.00MOS Superjam
12.00 – 16.00Schilder de sterrenstelsels
12.00 – 17.00Word de archeoloog van de toekomst!

Grrr…oen! – Silent Disco Theater | 11.00 – 11.30 uur

Samen met Arie Vontura gaan we de wereld rond om onze planeet een handje te helpen. Met het gi-ga groene team zullen we het plastic monster verslaan. We planten bomen zodat je het bos weer kunt zien en leren hoe we, net als rupsjes, kunnen transformeren! Grrr…oen! is een muzikale quiz, beeldend avontuur en een interactieve theatervoorstelling in één.

A. Vontura Silent Disco Theater maakt al meer dan 10 jaar voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet. Extra voorstellingen: 13.00 en 15.00 uur voor de deur van het Cultuurhuis.

Chibudike | 11.30 – 12.00 uur

Surinaamse vrouw met Afrikaanse roots, spoken word messenger en een Nigeriaanse man, percussionist, verdiepen zich gezamenlijk in Nederland in onder meer de effecten van het slavernijverleden en het West-Afrikaanse erfgoed. De combinatie kan verrassend zijn als je bedenkt dat er vanuit hun culturele achtergronden soms op heel verschillende manieren wordt geïdentificeerd met wat het is om ‘zwart’ te zijn. Toch vormen Achi Chioma en Ego Emechete samen een eenheid door hun passie te delen middels spoken word, zang en percussie. 

Alma Latina Dansgroep | 12.00 – 12.30 uur

“Wij hoorden over ons verleden. Het verleden kunnen we niet veranderen. Wij staan stil bij onze acties en nemen onze fouten mee die we hebben gemaakt. Wij dromen van een toekomst waarin verbinding, kracht en sensualiteit ons bij elkaar brengt.” De Alma Latina Dansgroep brengt met trots de rijke cultuur van Bolivia naar voren door middel van hun authentieke folklore dansen. 

Benthe en Rishan | 12.30 – 13.00 uur

Benthe en Rishan zijn als duo aan elkaar gewaagd. Benthe op de piano en cajon en Rishan op de gitaar en met hun gecombineerde stemmen, geven zij een eigen interpretatie aan bekende nummers. Het vermengen van genres zoals R&B, indie, rock en jazz geeft hun muziek een verfrissende sound. Deze twee gepassioneerde muzikanten nemen jou mee op hun muzikale reis.

Jolijn Palsma | 13.00 – 13.30 uur

Jolijn Palsma is een jonge zangeres met veel talent. Haar specilaliteit ligt bij pop ballads en musical ballads, waarbij ze als sopraan opvalt met haar sterk ontwikkelde mix en getrainde belt register. Ze geeft al haar emoties in de nummers die zij zingt en dat voel je. Jolijn deelt tijdens het UITfestival haar passie en neemt je graag mee in haar performance!

Resonance | 13.30 – 14.00 uur

Resonance is een vierkoppige alternatieve-rock band uit Almere geformeerd in 2018. De vier leden bestaan uit lead-vocalist, Daniel de Zwart; Lead-gitarist, Ricardo Maldonado Sevilla; bassist, Jip de Vries; en drummer, Sam Deckers. Van gierende gitaren tot melancholische ballads weet deze band het publiek mee te slepen in een fantastische show vol met energie en muzikaliteit.

Boamah | 14.00 – 14.30 uur

Isaac Boamah, een gepassioneerde muziekfanaat maakt toffe beats. Van hiphop tot urban gospel en van dancehall tot trapmuziek. Er valt veel te verwachten van deze jonge muzikant. Wees onderdeel van zijn reis terwijl hij zijn muziek en creativiteit met jou deelt.

Alkaline | 14.30 – 15.00 uur

Herman Sabity, Anne Lisabeth, Luc Rondini en Younes Sekkat, dit zijn de vier leden van jonge alternatieve punkband Alkaline! Op zondag 1 oktober treden zij op in het Cultuurhuis. 

Cross Connect Project | 15.00 – 15.30 uur

Dit cross-over project is een inspirerende combinatie van verschillende muziekstijlen en disciplines, waaronder klassiek, pop, vocaal, rap en dans. Het biedt vocalisten, muzikanten en dansers de kans om elkaar te versterken en uit te dagen. Initiatiefnemer BuitenGewoon Academy heeft samengewerkt met Nieuw Podium Klassiek Almere en diverse muziekdocenten en muzikanten om dit project op te zetten.

Bovendien is het mooi om te zien dat Cross Connect niet alleen gericht is op het creëren van kunst, maar ook op het stimuleren van jong talent. In 2024 wordt er namelijk een leertraject gekoppeld aan dit project, speciaal voor jonge talenten uit Almere. 

Voor het Uitfestival is er zelfs een stuk geschreven dat perfect past binnen het thema van het festival, namelijk ’Toekomstdromen’. Het belooft een spectaculaire ervaring te worden waarbij jonge talenten en ervaren artiesten samenwerken om een onvergetelijke show neer te zetten. Zeker de moeite waard om erbij te zijn dus! 

Crossroad | 15.30 – 16.00 uur

De jonge band Crossroad bestaat uit Sieb de Wit, Bedirhan Celik, David Klaassen en Alex Bloemers. Naast hun eigen geschreven nummers spelen ze voornamelijk de muziek van hun idolen Led Zeppelin, Rolling Stones, The Doors, The Beatles en Jimmy Hendrix. 

MOS Superjam | 16.00 – 18.00 uur

Elke eerste zondag van de maand is in het Cultuurhuis de MOS (Music On Stage) all-styles jamsessie. Dit is een gezellige en informele sessie waar muzikanten en zangers van elk niveau kunnen deelnemen. Michael Elia, bekend als zanger en muzikant, leidt deze sessies samen met zijn muzikale vrienden. Tijdens het Uitfestival kun je genieten van een uitgebreidere versie van deze sessie en is het podium nog grootser. Het is de perfecte gelegenheid om jouw muzikale talenten te tonen, dus doe gezellig mee!

ADRES

Cultuurhuis – Buitenpodium
Baltimoreplein 106
1334 KA Almere

DATUM

Zondag 1 oktober 2023
11.00 – 18.00 uur

KOSTEN

GRATIS

WEBSITE

www.cultuurhuisalmerebuiten.nl