Zemtsov altviool kwartet 19 november 2022

Het Zemtsov Altvioolkwartet werd in 2010 opgericht door vier leden van een bijzondere altvioolfamilie: vader, moeder, dochter en oom Zemtsov. De leden van het kwartet ontwikkelen allen afzonderlijk uitzonderlijke solo carrières.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Zemtsov altviool kwartet 19 november 2022

Zemtsov altviool kwartet

Mikhail Zemtsov, Dana Zemtsov,
Julia Dinerstein–Zemtsov, Daniil Zemtsov

Het Zemtsov Altvioolkwartet werd in 2010 opgericht door vier leden van een bijzondere altvioolfamilie -vader, moeder, dochter en oom Zemtsov.

Alle vier hebben bij zelfde leraar gestudeerd aan het Conservatorium Maastricht – de grote Russische altvioolvirtuoso Michael Kugel. De leden van het kwartet ontwikkelen allen afzonderlijk uitzonderlijke solo carrières: Mikhail is veelgevraagd soloist, dirigent en docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Alexander geeft hij les aan het Conservatorium van Lausanne in Zwitserland en Hochschule van Keulen, Dana is winnares van een tiental concoursen en heeft inmiddels een indrukwekkende internationale carrière als soliste en heeft een exclusief contract met Channel Classics Records. Vanaf 2017 wordt Alexander vanwege zijn drukke werkzaamheden vervangen door zijn zoon Daniil. Daniil studeert op dit moment aan het Conservatorium Maastricht, eveneens bij Michael Kugel. Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival -2010, en hier is een reactie uit het publiek: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel – en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Tussen 2010 en 2017 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld , waaronder het Grachtenfestival, Concertgebouw en Bethaniënklooster in Amsterdam, De Doelen Rotterdam, ViolaViola Festival in Haarlem, Dutch Viola Society Festival in Dordrecht, festivals in Duitsland, Spanje, Estland en Italië. Het kwartet heeft masterclasses gegeven in het Koninklijk Conservatorium Den Haag, Utrechts Conservatorium, Masterclasses van Dutch Viola Society, en het geeft enkele keren per jaar een eigen Zemtsov Viola Masterclass in Nederland, Duitsland en Italië. Het kwartet heeft meerdere keer opgetreden op de radio (Radio 4, Klara, “Klassika Radio”, Estland, Radio Baleares Spanje) en televisie (Vrije Geluiden). In 2014 is Debuut CD van het Kwartet verschenen op de label “NAVIS” en deze werd uitgebreid geprezen in onder andere tijdschrift “Luister”. In 2016 heeft het Kwartet een bewerking van Harold in Italië van H. Berlioz uitgevoerd met het Nationaalorkest van Estland o.l.v. Leif Segerstam.

Desondanks de pandemie werd het 10-jarig jubileum van het kwartet gevierd met terugkomst bij de Grachtenfestival waarbij de Phantasie with Tristan and Georges van Leo Samama in premiere werd gebracht. De opdracht werd gesponsord door het Fonds voor Podiumkunsten. In 2022 treedt het kwartet op bij het prestigieuze Wimbledon Festival in Engeland.

Adres

Baltimoreplein 112 (ingang naast de Bibliotheek, 3e etage) 
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zaterdag 19 november 2022
19.30 – 21.30 uur

Kosten

Prijzen: 15 euro

Kinderen: tot met 18 jaar oud : 5 euro

1 Drankje is bij de prijs inbegrepen. Dit concert heeft een pauze. Prijzen zijn exclusief administratie: € 2,00 per bestelling.

Website

www.npka.nl