Zondagochtend concert 27 maart 2022

In dit eerste zondagochtend concert praat Igor Ruhadze, samen met zijn leerlingen tussen de 5 en 13 jaar oud, over de viool. Zij spelen verschillende muziek van de 18e tot 21e eeuw.

Let op: deze activiteit heeft al plaatsgevonden. Bekijk de hele agenda

Zondagochtend concert 27 maart 2022

De wereld van de viool


In dit eerste zondagochtend concert praat Igor Ruhadze, samen met zijn leerlingen tussen de 5 en 13 jaar oud, over de viool. Zij spelen verschillende muziek van de 18e  tot 21e eeuw.

Nieuw Podium Klassiek Almere organiseert een educatieve concertreeks waarbij kinderen voor de kinderen spelen en over hun muziekinstrumenten vertellen.

Over Igor

Op 12-jarige leeftijd begon Igor Ruhadze zijn carrière als solo-violist.

Hij studeerde zowel aan het ‘Tsjaikovski’ Conservatorium in Moskou als solo-violist, als aan het Conservatorium van Amsterdam als specialist in de Oude Muziek cum laude af.

Igor woont sinds 1999 in Nederland en is winnaar van verschillende internationale vioolconcoursen, zoals o.a. het bekende Internationale ‘Vioolconcours Locatelli’ in Amsterdam en het ‘Taneyev International Chamber Music Competition’ in Moskou. Tevens ontving hij het ‘Musica Antiqua’ Competition diploma in Brugge. Van 1996 tot 2005 doceerde hij solo viool aan het Conservatorium van Moskou en aan de Moscow ‘Central Music School for Young Talent’.

In 2006 werkte hij als gastdocent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ook toert hij tot op heden de wereld rond als solist met verschillende orkesten en ensembles met een divers vioolrepertoire variërend van renaissance tot hedendaagse muziek. Hij treedt als solist op de meest prestigieuze podia op, waaronder het Concertgebouw Amsterdam.

Igor Ruhadze is artistiek leider van het ensemble ‘Violini Capricciosi’. Hij heeft kamermuziek en solostukken opgenomen voor Alpha, Edsetera, NM Classics, Brilliant Classics en Musica Sacrae. In samenwerking met het welbekende label ‘Brilliant Classics’ heeft hij fantastische resultaten bereikt, waaronder de unieke Complete Locatelli Edition (21 CD’s), die veel lovende reacties heeft ontvangen. In januari 2020 heeft Igor Ruhadze met zijn ensemble Violini Capricciosi een nieuw album uitgebracht, een complete verzameling van vioolconcerten van J.M. Leclair.

Igor Ruhadze speelt op een prachtige viool: H. Jacobs , Amsterdam 1693, deze is ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Adres

Baltimoreplein 106
1334 KA Almere

Datum en tijd

Zondag 27 maart 2022
12.00 – 13.00 uur

Kosten

€ 6,20
Kinderen gratis

Website

www.npka.nl